Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:997229
 
Оценка:
Опубликованно: 28.12.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Apkopojot datus tika noskaidrots, ka laikrakstos Telegraf un NRA trīs nedēļu ietvaros ir līdzvērtīgs īso (soft) ziņu un ziņu žanra izmantošanas biežums, kā arī - abos preses izdevumos pārsvaru gūst žanrs īsā (soft) ziņa, kas nozīmē, ka laika posmā no 2010.gada 5.jūlija līdz 2010.gada 24.jūlijam gan avīzē NRA, gan Telegraf informācijas apjoms par ārvalstīm visbiežāk ir neliels un tematikas, kas saistītas ar ārvalstu norisēm, netiek izskatītas daudzpusīgi un plaši. Interesanti, ka ziņu publikāciju skaits abās avīzēs atšķiras – laikrakstā Telegraf trīs nedēļu laikā ir publicējis par 12 ziņām mazāk nekā NRA, kas skaidri norāda, ka abas sabiedrības daļas, kas lasa NRA vai Telegraf nav informētas vienādi. Šādu secinājumu ļauj noteikt arī grafikos apkopotā informācija, kas skaidri norāda, ka abos laikrakstos atšķiras publicēto ziņu tematika un tajās apskatītās valstis.
Datu apkopošana un to ievietošana grafikos ļāva sasniegt pētījumā izvirzīto mērķi un noskaidrot, vai NRA un Telegraf lasītāji, lasot tieši šos laikrakstus, tiek informēti vienādi. Pēc datu analīzes tika secināts, ka publikāciju tematika, kā arī rakstos apskatītās valstis un to pieminēšanas biežums šajos laikrakstos ir atšķirīgi, bet to ziņu temati, kuri sakrīt, ir salīdzinoši maz, tātad šie laikraksti satura ziņā nav līdzvērtīgi.
Uzsākot pētījumu, bija gaidītas vairāk ziņas par Krieviju un postošajiem ugunsgrēkiem, ko izraisīja rekordaugstā gaisa temperatūra, taču šāda veida ziņas bija sastopamas tikai laikrakstā Telegraf un publicēto ziņu skaits bija niecīgs – tikai divas ziņas.
Iegūtie dati nav vispārināmi un pilna pētījuma gadījumā, rezultāti, iespējams, krasi atšķirtos.
Pilnam pētījumam būtu nepieciešams analizēt abus laikrakstus gada garumā un no apkopotajiem datiem veidot grafikus, kas atainotu atšķirības ziņu tematikā vienas dienas ietvaros, nevis kā tika veikts mūsu pilotpētījumā – kopskats trīs nedēļu garumā. Tas sniegtu uzskatāmāku informāciju, kas ļautu novērot, kuras no publicētajām ziņām sakrīt abos laikrakstos, un kādas ziņas atšķiras.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,48 €
Комплект работ Nr. 1247990
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация