Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:406653
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.10.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  A/S „LATVIJAS KUĢNIECĪBA”    3
  A/S “LATVIJAS KUĢNIECĪBA” KVALITĀTES POLITIKA    4
  TANKKUĢU FLOTE    5
  GĀZVEDĒJU FLOTE    5
  REFRIŽERATORKUĢU FLOTE    5
  SAUSKRAVU FLOTE    6
  TANKKUĢU IEGĀDE UN BŪVE    6
  TIRDZNIECĪBA    8
  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS SARAKSTS    10
Фрагмент работы

Latvijai kļūstot neatkarīgai, patstāvīga kļuva arī tā Padomju Savienības Tirdzniecības flotes daļa, kuras pieraksta ostas bija Latvijas pilsētas. No PSRS pārņemot Latvijas Republikas jurisdikcijā 87 kuģus, uz to bāzes tika izveidots valsts uzņēmums „Latvijas kuģniecība”. Īsā laikā pārvarējusi sākotnējo nedrošību pasaules tirgū, „Latvijas kuģniecība” drīz vien spēja piedāvāt klientiem arvien jaunus, augsti profesionālus pakalpojumus dažādos jūras kravu pārvadājumu tirgos.
Akciju sabiedrība „Latvijas Kuģniecība” (LASCO) 1991.gadā tika reģistrēta kā valsts uzņēmums. 1996.gadā tā tika pārveidota par valsts akciju sabiedrību. Pēc sekmīgas privatizācijas 2002.gada jūnijā LASCO tika pārreģistrēta kā publiska akciju sabiedrība un sāka tirgot savas akcijas Rīgas Fondu biržā. Pašlaik A/S „Latvijas kuģniecība” vada valde četru cilvēku sastāvā ar prezidentu Imantu Vikmani un viceprezidentu Valēriju Godunovu priekšgalā, bet uzņēmuma valdes darbību pārrauga padome 8 cilvēku sastāvā.
LASCO ir ne tikai viens no lielākajiem Latvijas uzņēmumiem, bet ir arī viena no vadošajām naftas produktu tankkuģu kuģniecības sabiedrībām pasaulē.
1997.gadā, ar mērķi padarīt peļņu nenesošu kompāniju par pelnošu uzņēmumu, LASCO uzsāka uzņēmuma restrukturizāciju. Lai samazinātu izmaksas, uzņēmuma flote tika samazināta no 70 kuģiem 1996.gadā līdz 58 kuģiem 2002.gada sākumā. Arī darbinieku skaits kritās 2.5 reizes, līdz 1,726 darbiniekiem 2002.gadā. Flotes kuģu karogi tika nomainīti no Latvijas uz Maltas, Libērijas un Kipras karogiem, kas samazināja izmaksas. Tas izskaidrojams ar kuģošanas nozarei neizdevīgo likumdošanu Latvijā, tomēr visi kompānijas uzņēmumi, kas dibināti valstīs ar atvieglotu nodokļu sistēmu, pilnībā pieder A/S “Latvijas kuģniecība”, un to ienākumi tiek konsolidēti mātes uzņēmumā Latvijā. Papildus operatīvās izmaksas tika samazinātas izmantojot mazākas kuģu apkalpes un efektīvāku apkalpes komplektēšanas politiku, izveidojot Latvijā bāzētu Kuģu Vadības vienību un ieviešot sezonālas kuģu brīvguļas programmas.
LASCO sniegums 2001.gada pirmajā ceturksnī pierādīja uzņēmuma spēju darboties saskaņā ar budžetu, plānotos rezultātus nedaudz pārsniedzot. Kopējā LASCO peļņa 2001.gadā sasniedza LVL 16.3 miljonus un apgrozījums bija mērāms LVL 108.5 miljonos. Pozitīvie finansu rezultāti 2001.gadā bija balstīti uz lielisko tankkuģu flotes sniegumu, kas pārsniedza ieplānotos rezultātus.…

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,48 €
Комплект работ Nr. 1193811
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация