Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:680884
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 14.06.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Pieaugušam cilvēkam ir 5-6 l a,t.i. 7%ķrermeņa masas,bērnam-15%ķ.m.A ir 40-45%a š,pārējā ir a plazma.90-95%no a plazmas ir H2O un tanī ir izšķīdušas aminoskābes,ogļhidrāti(a ir noteikts daudzums glikozes-galvenais nrj avots organismā,minerālv.”minerālsāļi”-Na,Ca,Mg,hlorīdi-nodrošina nemainīgu-izotonisku vidi a š.Nedrīkst būt hipertoniska, hipo-),ol-vielas7%sausnes(plazma-H2O),Aglumīni-nodrošina H2O un sāļu maiņu kapilāros,ja trūkst ag.veidojās tūska=>H2O iziet starpš telpā,Globulīni-piedalās a sarecēšanā,Fibrinogēns-aizsargf-ja,piedalās a-vielu veidošanā).Ja asins plazmas koncentrācija 44%sākas hemolīze-E` sabrukšna(norm:0,9%).
A viskozitāte(biezums) atkarīga no a š un plazmas daudzuma attiecības.Ja asins plazmā vairāk ol-vielu,jo lielāka viskozitāte.E`grimšanas ātrums(a grimšana):{vīr.2-6mm/h},{siev.6-12}.G.ā. palielinās visos pataloģiskajos un rūpniecības(grūtniecība) procesos.
1)E`-sarkanie a ķ.,veidojās s.kaulu sm.,dzīvo~3mēn.Ik dienu veidojās no jauna un iet bijā.2min laikā apmainās 200milj. E’.E’pēc formas atšķirās-saplacināti,apaļi,nobriedušā E’nav kodola,jo vajag vietu hemo,kas piesaista O2 molekulas.E’diametrs ir lielāks par kapilāra d-,tapēc tāda forma.Kad E` paliek veci,zaudē elastību,aknās saplīst…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −0,98 €
Комплект работ Nr. 1123480
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация