Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:332678
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.05.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Es analizēju Aspazijas dzejoļu krājumu “Saulains stūrītis”. Krājums ir daļa no Aspazijas “Liriskās biogrāfijas”. Kopumā “Liriskā biogrāfija sastāv no trīs grāmatām, kas liriskā veidā stāsta par Aspazijas dzīvi. Un “Saulains stūrītis” ir šīs biogrāfijas ievaddaļa jeb pamats. Tādēļ arī nolēmu izmantot tieši šo, pamata, dzejoļu krājumu.
Aspazijas “Liriskā biogrāfija” sastāv no trīs grāmatām. “Saulains stūrītis” ir Aspazijas “Liriskās biogrāfijas” pirmā grāmata, tā iznākusi 1910.gadā, tā stāsta par Aspazijas pašu agrāko bērnības posmu un jaunības gadiem. Otrā grāmata ir “Ziedu klēpis” , kas izdots 1911. gadā, tā ataino jaunieša dzīvi, treša ir “Raganu nakts” , kas izdota 1923. gadā, tā attēlo vēlākus gadus Aspazijas dzīvē, mīlu un jūtas, daudzkrāsainu un iepazītu pasauli, nobrieduša cilvēka viedokli. Tomēr šajā referātā analizēšu tikai “Liriskās biogrāfijas” pirmo grāmatu – “Saulains stūrītis”.
Manuprāt, dzejoļu krājums “Saulains stūrītis” rakstniecei bija nozīmīgs un tuvs, jo laiks, kas attēlots krājumā, ir viņas bērnības laiks, kad nebija pazīstamas sāpes, nebija noteiktas nekādas sabiedrības normas un likumi, par to , ko viņa drīkst vai nedrīkst darīt un gribēt. Bērnību viņa pavada Zaļenieku Daukšās, māte rakstniecei bijusi īpaši tuva, māte bijusi audzinātāja, aprūpētāja un autoritāte, savukārt tēvu rakstniece raksturo kā apātisku cilvēku…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация