Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:952045
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 24.01.2022.
Язык: Латышский
Уровень: Основная школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Liriskā varone ir atklājusi jaunu dzīvi – nākotni: “Mēs nežēlojam pagājību/ Un vītušo tās cerību,/ Ar iegūstamo nākamību/ Mēs slēdzam jaunu derību,” bet viņa zina, ka nākotne nenāks viegli: “Gan dzīves laime ziedēs,/ Kad atdzims cilvēce,/ Bet vai tā brūces dziedēs,/ Kas sistas pagātnē?” Šajā nodaļā gandrīz nemanāmi caur romantismu iezīmējas arī jaunās strāvas idejas.
“Sarkanās puķes” beidzas gaiši: “Es uguns liesma esmu,/ Es esmu austošs rīts,/ Priekš ienākušās pļaujas/ Mans asmens spoži trīts. (..) Un, vecam drupās krītot,/ Kā jauna Ēdene/ Starp gavilēm un lāstiem/ Nāk lielā nākotne.”
Beigu beigās “Sarkanās puķes” nav tikai par to, ka no sapņotājas var kļūt par darītāju, bet arī par ceļu, pa kādu ejot, tas notiek. Liriskā varone aug mūsu acu priekšā, sākumā viņa ir nobijusies un ar lieliem sapņiem, bet gan ar mīlestību, gan ar iešanu pa maldu ceļiem viņa nonāk savā sapņu zemē – nākotnē. Protams, nākotne vēl ir priekšā, bet tagad tā ir atrasta, redzama, sasniedzama. “Sarkanās puķes” ir stāsts par daļu no kāda dzīves, iespējams, par pavisam mazu daļu, kādam pat dienu. “Bez ideāla”, “Pusdienas karstumā”, “Maldu uguns” un “Gaismas straume” – tās taču ir daļas no katra dzīves. Tās var nākt dažādā secībā, atkārtoties, ieilgt, bet vai mēs sagaidīsim gaismas straumi un vai pēc tās sekos vai nesekos dvēseles krēsla – šķiet, uz to atbildi nezina neviens, jo mēs visi tāpat kā Aspazija gaidām un ceram.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация