Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:583237
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 05.02.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

6. Pievērs uzmanību uguns tēlam lugā: uguns rīki, piederumi; uguns veidi, uguns funkcijas, spēks, uguns darbības (izgaismo, silda, ceļu rāda, posta) u.c. Izraksti teksta fragmentus, kur lietots vārds ‘uguns’ un secini, kāda nozīme uguns tēlam lugā? Kāda cilme vārdam Guna? Kāpēc lugai šāds atrisinājums?
Uguns tēlam lugā ir patiesi liela nozīme. Uguns ir kā pārmaiņu priekštecis, kā milzīgs spēks, varenība. Manuprāt, ļoti nozīmīga bija šī maiņa, ko varēja novērot lugā, kurā gaismu nomainīja uguns. “Guna: Man gaismas nav, bet man ir liesmas — liesmas!”
Vārds „Guna” cēlies no vārda „guns” - uguns.
Lugas atrisinājumā parādās tas, kā cilvēks spēj mainīties, Guna, kura kādreiz bija tik gaiša, vienkārša, kļuvusi par ko tik varenu, pašpārliecinātu, spēcīgu. Tas parāda cilvēka patieso spēku, kā arī pārmaiņu varenību.
Kas sakāms pēc lugas teksta analīzes? Vieta tavām pār domām. (120 vārdi)
Es nevarētu teikt, ka man ļoti patika šī luga, jo es neesmu burvestību piekritēja. Man patīk, kad tiek aprakstīti reālistiskāki notikumi. Tomēr tā spēja ieinteresēt. Cilvēku savstarpējas attiecības, mīlestība, kuras dēļ cilvēks ir gatavs atdot visu sev svarīgo, pat savu godu, tomēr reizēm nākas vilties un sāpināt pašam sevi. Interesanti ir tas, ka lasot lugu pirms analīzes veikšanas, vairākus faktus biju palaidusi garām, bet veicot analīzi, nācās atgriezties un pārlasīt tekstu vēlreiz, un to darot, atklājās vairāki fakti, kas palīdzēja labāk izprast lugas galveno domu. Man aizdomāties lika aprakstītais tautas naivums, kuram bija nozīme lugā. Mēs patiesi nezinām, kas no tā, ko mums stāsta, ir patiess, bet mēs ticam, tā ir problēma, ar kuru mēs saskaramies vēl joprojām.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −1,48 €
Комплект работ Nr. 1384054
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация