Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
14,20 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:827494
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 05.02.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Cietušā statuss kriminālprocesā. Atzīšanas par cietušo procesuālā kārtība. Cietušā tiesību vispārīgie principi. Cietušā tiesības un pienākumi privātās un publiskās apsūdzības lietās.
Cietušā statuss krpr. Cietušais krpr. var būt fiziska vai juridiska pers., kurai ar NN radīts kaitējums, morāls aizskārums, fiziskas ciešanas vai mantisks zaudējums. Par cietušo krpr nevar būt pers., kurai morāls aizskārums nodarīts kā noteiktas sa – bas grupas vai daļas pārstāvim. Ja pers. NN rezultātā ir mirusi, cietušais krpr var būt pārdzīvojušais laulātais, kāds no mirušā augšupējiem vai lejupejošiem radiniekiem, adoptētājs, pirmās pakāpes sānu līnijas radinieks.
Atzīšana par cietušo pers. par cietušo atzīst procesa virzītājs vai izmeklēšanas grupas dalībnieks ar lēmumu, ko var uzrakstīt arī rezolūcijas veidā. Procesa virzītājs savlaicīgi informē pers., par tās tiesībām tikt atzītai par cietušo krpr. Personu par cietušo var atzīt tikai ar pašas vai tās pārstāvja rakstveida piekrišanu.
Cietušā tiesību vispārīgie principi Cietušais ņemot vērā viņam nodarīto kaitējumu un zaudējuma apmērus, piesaka šā kaitējuma apmēru un izmanto savas proc. tiesības kompensācijas gūšanai. Cietušais savas tiesības var īstenot pirmstiesas krpr., pirmās instances tiesā, apelācijas instances tiesā, kā arī kasācijas instances tiesā. Visās krpr stadijās cietušajam ir tiesības piedalīties, lietojot valodu, kuru viņš prot, ja nepieciešams ar tulka piedalīšanos (bezmaksas). Ja cietušais ir fiziska pers., viņš savas tiesības var īstenot pats vai ar pārstāvja starpniecību. Ja cietušais ir jur. pers., tas savas tiesības īsteno ar pārstāvja starpniecību. Cietušais vai viņa pārst. savu tiesību īstenošanas nodrošināšanai var uzaicināt aizstāvi. Cietušais savas tiesības īsteno brīvprātīgi un paša izraudzītajā apjomā. Tiesību neizmantošana nekavē procesa norisi. Cietušais visās procesa stadijās var izlīgt ar personu, kas tam radījusi kaitējumu, izlīgums ir arī pamats krpr izbeigšanai. Bez cietušā piekrišanas nedrīkst publiskot viņa attēlu, ja vien tas nav nepieciešams NN atklāšanai.
Cietušā pienākumi un tiesības privātās un publiskās apsūdzības lietās Cietušā tiesības pirmstiesas krpr. 1) ne vēlāk kā 3 dienu laikā pēc pieteikuma iesniegšanas iepazīties ar krpr reģistru un pieteikt noraidījumu ierakstītajām amatpersonām 2) neliecināt pret sevi un sev tuviem radiniekiem 3) iesniegt pieteikumus par izmeklēšanas darbību veikšanu 4) iepazīties ar lēmumu par ekspertīzes nozīmēšanu pirms tās izpildīšanas un iesniegt pieteikumu par tā grozīšanu, ja ekspertīze tiek izdarīta pēc paša pieteikuma 5) pieteikt lūgumus 6) iesniegt sūdzības par krpr veikšanai pilnvarotas amatpersonas rīcību 7) pārsūdzēt procesuālos lēmumus pirmstiesas krpr. 8) saņemt tiesai nododamās krimināllietas materiālu kopijas, kuras attiecas uz NN ar kuru viņam nodarīts kaitējums 9) iepazīties ar krimināllietas materiāliem un iesniegt noslēguma pieteikumus 10) lūgt izmeklēšanas tiesnesim iepazīstināt ar speciālo izmeklēšanas darbību materiāliem. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −10,91 €
Комплект работ Nr. 1121575
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация