Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:201584
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.11.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

1.Laimīgs ir tas, kas no mātes klēpja iznācis ar labi izveidotiem locekļiem,bet tūkstošreiz laimīgāks ir tas, kas no šejienes var līdzi ņemt labi izveidotu dvēseli.
2... .cilvēkam izvirzīto patieso prasību jēga ir saistīta ar to, lai viņš 1) pārzinātu visas lie­tas, 2) būtu lietu un sevis paša valdnieks, 3) sevi un visus pārējos atgrieztu pie Dieva -visu lietu pirmsākuma. Ja mēs šīs prasības nosauksim trīs labi zināmos vārdos,tad tie būs šādi.
I. Izglītība.
II. Tiklība jeb tikumība.
III. Reliģiozitāte jeb dievbijība.
Ar izglītību jāsaprot visu lietu, mākslu un valodu zināšanas, ar tikumību- ne tikai ārējā audzinātība, bet arī visu pamudinājumu iekšējais uz ārējais pamatojums; ar reliģiozitāti - tā iekšējā dievbijība, kurā cilvēka gars saistās ar augstākajām jūtām. Šajās trīs kvalitātēs ir ietverts viss cilvēka pārākums, jo tikai tās ir pašreizējās un nākamās dzīves vienīgais pamats;pārējais (veselība,spēks, skaistums, bagātība, dižciltība, draudzība, laimīgi panākumi darbā,ilggadība) nav nekas cits kā papil­dinājums un ārējs rotājums to cilvēku dzīvei, kurus Dievs apveltījis ar šīm dāvanām, vai arī veltīga nasta, nevajadzīgs slogs un kaitīgs šķērslis tam, kas ar alkanu centību pats tās iemantojis,aizraujas ar tām un nomāc sevi,pametot novārtā vissvarīgākos labumus.

3.... visiem, kas dzimuši par cilvēkiem,katrā ziņā nepieciešama audzināšana tāpēc,lai viņi būtu cilvēki, nevis mežonīgi dzīvnieki, nevis bezjēgas zvēri, nevis neaptēsti kluči. .. .ikviens ir pārāks par citiem tikai par tik,par cik viņš vairāk vingrinājies nekā citi. Visgudrā vārdi: "Nepamet gudrību, tad tā tevi pasargās; mīli to,tad tā tevi paglābs. Jo īstās gudrības sākums ir, ja to labprāt klausās un ja tā cilvēkam ir mīļāka par visiem labumiem kopā!" ( Salamana Pamācības ,4:6-7.)…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация