Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:455167
 
Оценка:
Опубликованно: 08.01.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Latvijas augšņu kartēšanas atšķirība ar pasaulē pieņemto augsnes kartēšanu
Augsnes klasifikācijas sistēmas salīdzināšana ir vēl sarežģītāka nekā diagnostikas sistēmu salīdzinājuma, tāpēc Latvijas augšņu kartes līdz 21. gadsimta pirmajai desmitgadei neatbilda pasaules standartiem augsnes kartēšanā, jo tika izmantotas PSRS laikos tapušas augsnes kartes, kuras tikai tika uzlabotas atbilstoši mūsdienu augsnes klasifikācijas un kartēšanas prasībām. Latvijas augsnes kartes leģendas atšķirības ar FAO Pasaules augšņu kartes leģendu ir ievērojamas, jo, piemēram, Latvijā dominējošās podzolaugsnes Pasaules augšņu kartes leģendā tiek izdalītas vēl sīkāk – 5 augsnes tipos, savukārt Pasaules augšņu karte leģendā luvisols atbilst 5 Latvijas augšņu kartes leģendas augšņu tipiem. Šādas atšķirības ir ļoti ievērojamas, tāpēc tiek meklēti risinājumi, kā saskaņot Latvijā kartētās augsnes ar FAO Pasaules augšņu kartes leģendu. Risinājumi kā to darīt tika aprakstīti pie Latvijas augšņu kartēšanas vēstures.
Arī bijušās PSRS augšņu klasifikācijas sistēmu un augšņu kartes var uzskatīt par starptautisku, taču pēc Latvijas neatkarības atgūšanas Latvijas virziens rietumu valstu virzienā vieš savas korekcija – Latvijai jāpielāgojas rietumu pasaules augšņu sistēmas klasifikācijai un augšņu kartēšanā, taču tas prasa lielus finanšu līdzekļus, ko Latvijā iegūt ir maza iespēja, tāpēc arī LLU un LU profesoru vadībā tiek pielāgotas augšņu klasifikācijas PAK un Starptautiskajai augšņu klasifikācijas sistēmai, kas automātiski nozīmē to, ka jāpārstrādā Latvijas augšņu kartes. Iespējams, ja nebūtu šo profesoru izdarītais darbs, tad Latvijā vēljoprojām būtu palikusi pie PSRS tipa augšņu kartēm.

Коментарий автора
Коментарий редакции
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1382886
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация