Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
7,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:892521
 
Оценка:
Опубликованно: 08.12.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Auga sakņu sistēmā ietilpst dažādi sakņu veidi—galvenā sakne, sānsaknes un adventīvās saknes jeb piesaknes.
Saknes aizmetnis dīgļsaknes veidā atrodas jau sēklas dīglī. Dīgļsakne, sākoties dīgšanai, pārplēš sēklapvalku un nostiprinās augsnē. Dīgļsaknei tālāk attīstoties, kailsēkļiem un divdīgļlapjiem veidojas galvenā sakne. Starp sakni un stumbru atrodas saknes kakls, kas dīgstiem ir ievērojami tievāks par stumbru. Zarojoties galvenajai saknei, no pericikla attīstās sānsaknes. Pericikls ir saknes centrālā cilindra ārējais slānis. Sānsakņu veidošanos var sekmēt, galvenajai saknei nokniebjot vai nogriežot galotni. Tad galvenā sakne vairs neaug garumā, bet dod daudz sānsakņu. To izmanto dārzkopības un lauksaimniecības praksē, pārstādot dažādus dārzeņus.
Mietsakne ir sakņu tips, kuram spēcīgi attīstīta galvenā sakne, bet vājāk sānsaknes. Tā attīstās tieši no dīgļsaknes. Šis sakņu tips raksturīgs gan kailsēkļiem, gan arī divdīgļlapjiem. Mietsaknes forma var būt ļoti dažāda, piem., vārpstveida (sinepēm), lodveida (bietēm, kāļiem, redīsiem), koniska (burkāniem). Pēc konsistences izšķir mīkstas (burkāniem, bietēm, pienenēm) un cietas (kokaugiem) mietsaknes.
Bāršsaknes ir otrs galvenais sakņu tips. Tām nav redzama galvenā sakne—visas saknes ir apmēram vienāda garuma. Tās raksturīgas viendīgļlapjiem, no kuriem labāk pazīstamas ir dažādas graudzāles. To sēklām dīgstot, izveidojas 3-5 dīgļsaknes. Tās ātri pārtrauc augšanu, un to vietā no jaunā stumbra apakšējāsdaļas attīstās daudzas jaunas piesaknes. Bāršsaknes ir arī daudziem paparžaugiem.
Piesaknes jeb adventīvās saknes veidojas gan no stumbra apakšējās daļas, gan arī no zariem, bumbuļiem, sīpoliem un pat lapām, bet nekad neveidojas no saknēm. …

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −8,98 €
Комплект работ Nr. 1144857
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация