Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:818991
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 27.12.2023.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 20-й век (1900–1999 гг.)
Фрагмент работы

1. Aukstais karš un tā iemesli.
Iespējams uzskatīt, ka par vēl viena konflikta, saspīlējuma rašanos liecināja jau situācija, kura bija izveidojusies Otrā pasaules kara beigās. Padomju Savienības līderis Josifs Staļins paredzēja, ka Austrumu un Rietumu sistēmas veidosies atbilstoši okupācijas armiju izvietojumam. Līdzīgi kā pēc iepriekšējiem kariem, arī pēcāk turpmāko likteni lēma uzvarētājvalstis, neiesaistot mazās tautas un valstis.
Postdamas konferences laikā saasinājās iepriekšējo sabiedroto attiecības. Josifs Staļins uzstāja uz savas ietekmes sfēras nostabilizēšanu, viņš centās panākt, lai Rietumi atzītu esošās padomju valdības Rumānijā un Bulgārijā, apmaiņā piedāvājot Itālijas atzīšanu no PSRS, savukārt Lielbritānijas ārlietu ministrs un ASV prezidents, Čērčils un Trūmens daudz mazākā mērā aizstāvēja savus principus. Konferences noslēgumā katra no pusēm piemēroja tai piemītošās veto tiesības (pilnvarojumu apturēt vai aizliegt lēmuma pieņemšanu), kā rezultātā ASV un Lielbritānija nepiekrita Staļina prasībām, taču Staļins neatkarīgi turpināja savu uzsākto komunistisko partiju izplatīšanu, valdību pakļaušanu visā Austrumeiropā. Tomēr Postdamas konferencē līderi spēja vienoties par neieslīgšanu detaļās un par viņu ārlietu ministru pienākumu vēlāk izstrādāt miera līgumus ar sakautajām Ass lielvalstīm un to sabiedrotajām. Tam sekoja vairākas ministru tikšanās reizes.…

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −0,20 €
Комплект работ Nr. 1401092
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация