Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:376347
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.06.2016.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Piem.: zēns, 4 gadi, nerunā. Patīk ilgstoši griezties pa riņķi, patīk virināt durvis, patīk skatīties, kā strādā veļasmašīna. Baidās no lellēm, mehāniskām rotaļlietām un matu fēna. Jaunās vietās neiet iekšā, ja tomēr nav citas izejas, ļoti ilgstoši skaļi kliedz ( pat 45 minūtes). Bieži vien stipri kož sev rokā vai sit pa galvu. Pēc vecāku vārdiem, bērns valodu saprot. Pirmsskolas iestādi neapmeklē, jo pec vairākiem mēģinājumiem iekļauties bērnu vidē, vecāki nolēma, ka sūtīs bērnu dārziņa no 5 gadu vecuma.
Grāmatas zēnam neinteresē, televīzijā patīk skatīties reklāmas. Spēlēties nepatīk, labprāt klausās diskus ( tos pats prot uzlikt un ieslēgt). Vēlmes un vajadzības neizsaka patstāvīgi iet pie ledusskapja un ņem to, ko grib ēst.
Izvērtejot bērna valodas sapratni, tika konstatēts, ka bērns valodu saprot ļoti vāji. Nav izpratne par vienkaršiem priekšmetiem, darbībām, zēns uz savu vārdu neatsaucas, sevi nepazīst fotogrāfijā. Vecāki ar speciālistiem nav konsultējušies, jo arī „ tētis bērnībā ir vēlu sācis runāt ( 5 gados).
Ar ko sākt un kādas būtu ieteicamās tehnikas. Pirmkārt, vajadzētu bērnu nosūtīt pārbaudīt dzirdi. obligāti konsultēties pie neirologa un bērnu psihiatra diagnozes uzstādīšanai. Mazs bērns apgūst valodu mijiedarbībā ar apkārtējo pasauli. Bērns kops dzimšanas klausās vecāku balsīs, mācās atšķirt priekšmetus, mācās saprast, ka priekšmeti, darbības u.c. apkārtējā pasaule tiek apzīmeti ar vārdiem, ka vārdiem ir nozīme , ka ar vārda ( arī mīmikas, žesta) palīdzību var nodot un saņemt informāciju.

Коментарий редакции
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация