Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:552706
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.05.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Ja tiek pārkāptas autortiesības vai blakustiesības, tad tiek paredzēta civiltiesiskā, administratīvā atbildība, bet ja tiek nodarīšanas gadījumā veikts būtisks kaitējums pastāv iespēja arī krimināltiesiskai atbildībai. Personai, kura veica pārkāpumu, var uzlikt sodu, konfiscējot pārkāpuma objektus un to nesējus, kā arī pienākumu atlīdzināt tiesību īpašniekam radušos zaudējumus un kompensēt morālo kaitējumu. Blakustiesības nav uzskatāmas par pārkāptām, ja tiek ievietots neliels fragments, kas tiek izmantots informatīviem mērķiem, kā arī blakustiesības nav uzskatāmas par pārkāptām, ja bez subjekta piekrišanas tās tiek izmantotas, taču subjekts tiek finansiāli taisnīgi atlīdzināts. Latvijas Republikā autortiesību un blakustiesību joma ir Kultūras ministrijas kompetencē. Taču par autortiesību un blakustiesību praktisko aizsardzību Latvijas Republikā ir atbildīga Iekšlietu ministrija.
Darba autors uzskata, ka daļēji patentu tiesības ir līdzīgas ar autoru tiesībām, tāpēc ka abi šie elementi pilda vienādu funkciju jeb aizsargā. Ar autortiesību palīdzību darba autors var gūt peļņu, kas nākotnē veicinās turpmāko darbu radīšanu. Autors secina, ka autortiesībām un patentu tiesībām ir kopējā īpašība jeb tas, ka ar abām šīm tiesībām ir iespējas iegūt monopoltiesības, kā, piemēram, ar patentu tiesībām ir iespējams iegūt monopoltiesības konkrētā valsts tirgus daļā, taču ar autortiesībām ir iespējams gūt monopoltiesības uz konkrēto autora darbu. Pēc autora domām, ja darba autori nevarētu iegūt autortiesības uz savu paveikto, tad autoriem nebūtu papildus motivācijas veidot darbus, jo nevarētu gūt finansiālu labumu. Bieži vien mūsdienu pasaulē materiālais labums ir neatņemama sastāvdaļa, kas spēj motivēt ikvienu.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −10,41 €
Комплект работ Nr. 1379563
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация