Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:820557
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 08.04.2019.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 13 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Alcheimera slimība visticamāk ir viena no pirmajām, kas nāk prātā domājot par neiroloģiskām saslimšanām. Slimības norise nav akūta, galvas smadzeņu šūnas tiek bojātas pakāpeniski, tai ir 7 stadijas (sākot no sākuma stadijas līdz smagai). Slimība skar cilvēkus virs 40 gadu vecuma. Tai attīstoties zūd gan kognitīvās, gan fiziskās spējas. Viens no neģenētiskajiem alcheimera slimības iemesliem ir augsts aminoskābes homocisteīna līmenis. Šī aminoskābe izraisa fizioloģisku stresu ,kas var palielināt iekaisumu, bojāt sirds un asinsvadu sistēmu, kā arī nervu sistēmu. Ir zināms, ka B grupas vitamīni palīdz homocisteīna izvadīšanai no asinīm, kā arī ir zināms, ka tieši B grupas vitamīni ir zemi cilvēkiem ar alcheimeru. 2008. gadā Kalifornijā tika veikts pētījums, pielietojot lielas devas B vitamīnu terapiju, palēnināja visu smadzeņu apjoma sarukumu divu gadu laikā. Tomēr ne visos alcheimera gadījumos šī aminoskābe būs paaugstināta un terapija palīdzēs.
B vitamīni spēlē lomu nociceptoros un vitamīnus var lietot, lai mazinātu sāpes. Klīniski pierādīs, ka B vitamīni veiksmīgi samazina sāpes pie karpālā kanāla sindroma, lumbago (muguras sāpes starpskriemeļu trūces dēļ) un neiropātijas.Teksasā tika veikt pētījums ,kur B vitamīnu kombinācija(B1, B6, B12) atviegloja hroniskas muguras sāpes tikai 30 minūšu laikā, iedarbība ilga 6-12 stundas. Hroniskas sāpes rodas, kad pašas nervu šūnas, nevis apkārtējie audi, ir bojātas un sūta signālus sāpju centriem. Deva, lietojot vitamīnus kā pretsāpju līdzekļus, ir 200-500 mg, taču, atšķirībā no citiem pretsāpju medikamentiem, B vitamīni nerada blakusparādības.
Apkopojot visas izpausmes, kas rodas, ka ir B vitamīna deficīts vai pārdozēšana, vairākums ir neiroloģiski simptomi. Kā arī tas tiek lietots un dod pozitīvus rezultātus daudzu neiroloģisku slimību ārstēšanā. B vitamīnam ir ļoti liela nozīme neiroloģijā un tas ir ļoti nepieciešams ik vienam.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация