Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:259905
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.04.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

kopš vikingu laika rakstīto avotu autori baltu etnosā sāk izdalīt atsevišķas tauta, pirms tam –2gs. minēti tikai galindi un sudīni(jātvingi).9.-10.gs. Eiropas ģeogrāfiskajos aprakstos parādās prūšu, kuršu, zemgālu, lietuvju vārds. Turklāt dienvidu un rietumu apgabalos dzīvojošās baltu tautas vēstures avotos minētas vispirms. Prūši(brusi) atzīmēti 969.gadā kā Polijas valsts kaimiņi kādā arābu ceļotāju aprakstā. Prūšiem radniecīgie jātvigi 10gs pieminēti sakarā ar viņu cīņām pret krievu un poļu kņaziem, kas jātvingu zemi pakāpeniski iekaroja. Šai laikā austrumslāvi – kriviči, vjatiči, radimiči un dregoviči irr jau pilnībā pakļāvuši tās baltu zemes, kas atradās uz austrumiem no pašreizējās Lietuvas un Latvijas teritorijas. Runājot par etniskajiem procesiem Latvijas teritorijā, atzīmējama baltu cilšu pārgrupēšanās ar tendenci apgūtās zemes paplāšināt ziemeļu virzienā, kur dzīvoja Baltijas somi(lībieši, igauņi).
Kapu veidi. No viesiem Latvijas novadiem Kurzemē vērojama vislielākā dažādība apbedījumu ziņā, jo konstatējami līdzenie skeletkapi un ugunskapi, uzkalniņi ar individuālajiem skeletkapiem un ugunskapiem, kā arī apbedījumi akmeņu krāvumu kapos.Kuršiem- vēl 9.-10.gs raksturīgi līdzenie skeletkapi, kur mirušie guldīti 1.-1,3m dziļās ZA-DR un ZR-DA virzienā orientētās bedrēs. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,98 €
Комплект работ Nr. 1112612
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация