Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
7,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:557366
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 03.07.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Lai nodrošinātu galvenās maksātnespējas procedūras noteicošo lomu, likvidatoram šajā procedūrā ir jādod vairākas iespējas iejaukties sekundārajās maksātnespējas procedūrās, kas tiek izskatītas tajā pašā laikā. Piemēram, viņam jābūt iespējai ierosināt pārstrukturēšanas plānu vai mierizlīgumu vai iesniegt pieteikumu apturēt aktīvu realizāciju sekundārajā maksātnespējas procedūrā.
Galvenā interešu centra pārnešana pēc lietas ierosināšanas neierobežo tiesu pasludināt maksātnespēju iepriekšējā valstī (C-1/04).
Tiesai, kuras piekritībā ir sākt galveno maksātnespējas procedūru, jāļauj veikt pagaidu un aizsargpasākumi no brīža, kad tiek lūgts sākt procedūru (ierobežojumiem rīcībai ar parādnieka aktīviem).
Ja, atsavinot parādnieka mantu sekundārajā procedūrā, ir iespējams izpildīt visus prasījumus, kas izriet no sekundārā procesa, bet paliek pāri vēl aktīvi, ieceltais likvidators nekavējoties nodod visus pāri palikušos aktīvus galvenās procedūras likvidatoram. Starp galvenā un sekundārā procesa veicējiem pastāv pienākums sadarboties un paziņot informāciju (bet praksē pastāv komunikācijas problēmas).
Regula paredz tūlītēju nolēmuma atzīšanu attiecībā uz maksātnespējas sākšanu, izpildi un izbeigšanu (pamatojoties uz attiecīgās valsts tiesas nolēmumu, nav nepieciešama nekāda papildu atzīšana). Automātiska atzīšana tādēļ nozīmē, ka procedūras sekas, kas paredzētas procedūras sākšanas valsts tiesību aktos, attiecas arī uz visām citām dalībvalstīm. Dalībvalstu tiesu nolēmumu atzīšana balstās uz savstarpējas uzticēšanās principu. Šajā sakarā pēc iespējas jāsamazina iemesli nolēmumu neatzīšanai. Uz šāda pamata arī būtu jāizšķir strīdi, ja divu dalībvalstu tiesu kompetencē ir sākt galveno maksātnespējas procedūru. Tiesas nolēmums sākt procedūru jāatzīst citās dalībvalstīs, tām nav tiesību pārbaudīt lēmumu.
Dalībvalsts var atteikties atzīt citā dalībvalstī sāktas maksātnespējas procedūras vai izpildīt nolēmumus saistībā ar šādām procedūrām tikai tad, ja šādas atzīšanas vai izpildīšanas sekas būtu nepārprotami pretrunā šīs valsts sabiedriskajai kārtībai, jo īpaši tās pamatprincipiem vai indivīda konstitucionālajām tiesībām vai brīvībām.
Likvidators ir persona vai struktūra, kuras funkcijās ietilpst parādniekam atsavināto aktīvu pārvaldīšana vai likvidācija un viņa darbību pārraudzīšana.
Maksātnespējas procedūras sākšana neietekmē kreditoru vai trešo personu lietu tiesības attiecībā uz ķermeniskiem vai bezķermeniskiem, kustamiem vai nekustamiem aktīviem.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −11,70 €
Комплект работ Nr. 1333256
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация