Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
11,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:738305
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 08.05.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Bankas bankrots un tā juridiskās sekas.
Lēmumu par bankrota procedūras uzsākšanu pēc pieteikuma saņemšanas pieņem tiesa. Pieteikumu iesniedz administrators. Administratora lēmumu par pieteikuma iesniegšanu tiesā apstiprina FKTK.
Bankrota procedūras pamatmērķis ir gūt maksimālu ienākumu no kredītiestādes aktīvu, tai skaitā mantas, pārdošanas, tādējādi nodrošinot pēc iespējas pilnīgāku kreditoru prasījumu apmierināšanu.
Juridiskās sekas. Kad tiesa pieņēmusi lēmumu par bankrota procedūras uzsākšanu, administrators nodrošina, ka visos kredītiestādes rekvizītos kredītiestādes nosaukums lietojams kopā ar vārdu „likvidējamā”.
Pēc bankrota procedūras pasludināšanas, administrators nosaka kreditoru prasījumu pieteikšanās termiņu – 3 mēneši.
Kredītiestādes aktīvu, tai skaitā mantas, pārdošana notiek publiskās izsolēs, ja attiecībā uz konkrēto mantu likums nenosaka citu atsavināšanas kārtību. Izsoles organizē un izsoļu noteikumus izstrādā administrators. Izsolē netiek iekļauti naudas līdzekļi, kā arī manta, kas kalpo par nodrošinājumu nodrošinātajiem kreditoriem. Pēc maksātnespējas procesa vai likvidācijas izdevumu segšanas atlikušie naudas līdzekļi tiek sadalīti kreditoru prasījumu pamatsummu (bez procentiem) apmierināšanai. Pēc laikā pieteikto kreditoru prasījumiem, apmierināmi tie prasījumi, kas pieteikti pēc noteiktā termiņa beigām, kā arī par nodokļu uzskaiti un kontroli atbildīgo valsts un pašvaldību institūciju prasījumi. Kreditoru prasījumi apmierināmi konkrētā kārtībā saskaņā ar Kredītiestāžu likuma 192., 193.pantu. Līdzekļi, kas paliek pāri pēc visu kreditoru prasību apmierināšanas, tiek sadalīti kredītiestādes akcionāru starpā.
Līdz ar bankrota procedūras pabeigšanu, tiesa pieņem lēmumu par maksātnespējas procedūras izbeigšanu.
Bankas noguldītāju interešu aizsardzība. Tajos gadījumos, kad pasludināta bankas maksātnespēja un nav iespējams atmaksāt noguldītāju līdzekļus, tie atmaksājami no Noguldījumu garantiju fonda saskaņā ar Noguldījumu likumu. Garantētā atlīdzība vienam noguldītājam ir garantētā noguldījuma apmērā, bet ne vairāk kā 100 000 euro apmērā (pārrēķināšanu latos veic brīdī, kad pasludināta maksātnespēja). Garantētais noguldījums ir naudas summa, kuru bankai nepieciešams atmaksāt noguldītājam saskaņā ar likumu vai līgumu. Pat ja vienam noguldītājam ir vairāki garantētie noguldījumi vienā bankā, noguldījumi summējami un tie uzskatāmi par vienu noguldījumu. Ja brīdī, kad pasludinātā bankas maksātnespēja, noguldītājam pret banku ir arī kādas saistības, kurām iestājies izpildes termiņš, prasījumi var tikt savstarpēji dzēsti caur ieskaitu. Pēc ieskaita pāri palikusī naudas summa, uz kuru noguldītājam ir prasījuma tiesības, noguldītājam atmaksājama. Garantēto atlīdzību izmaksā latos. Ja Noguldījumu fondā līdzekļi pietrūkst, Komisija, kura ir atbildīga par Noguldījumu fonda darbību, par to informē Finanšu ministriju, pēc kuras pieprasījumi naudas summas piešķiramas no valsts budžeta.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация