Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
7,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:115041
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 31.03.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Žultspūslī var vērot dažādas iekaisuma (holecistīta) formas, kurām parasti ir akūta vai hroniska katara raksturs.
Akūta katarāla holecistīta gadījumā žultspūšļa gļotāda piebriest, kļūst blāva, hiperemēta, dažreiz tajā ir punktveida un josl- veida asinsizplūdumi. Hroniska holecistīta gadījumā žultspūšļa gļotāda ir stipri pabiezināta un krokaina sakarā ar saistaudu savairošanos.
Toksiskā aknu distrofija ir aknu bojājums, kas rodas dažu saindēšanos gadījumā; tai raksturīga aknu šūnu deģenerācija un nekroze. Cēloņi ir saindēšanās ar augu (lupinās) un minerālām indēm (arsēns, fosfors), puvušas, rūgušas (brāgas) barības un sēņu inficētas barības lietošana, dažas infekcijas slimības.
Toksiskās aknu distrofijas izcelsmē liela nozīme ir paša organisma uzņēmībai pret patogēno ierosinātāju, aknu barjerfunkcijas traucējumam.
Slimības būtība ir aknu šūnu taukainā deģenerācija un nekroze.
Izšķir divas toksiskās aknu distrofijas stadijas:
1) dzeltenās, atrofijas stadija — aknas saglabā parastos apmērus, bet ir krunkainas, ļenganas, spilgti dzeltenā vai okerdzeltenā krāsā;
2) sarkanās atrofijas stadija — aknu apmēri stipri pamazināti, malas nosmailotas, ļenganums pastiprināts, kapilāru tīkla paplašināšanās un asinsizplūdumu rezultātā tās kļūst tumšsarkanas.
Šī bojājuma akūtās formās aknām ir mozaīkas veids, jo orgāna apvidi, kas saglabājuši parasto brūnsarkano krāsu, mainās ar pārveidotajiem gaišdzeltenajiem un sarkanpelēkajiem apvidiem.
Ja gaita ir hroniska, aknām ir cirotisks izskats, tāpēc ka stromu savelk rētaudi, bet saglabājušās un reģenerējušās aknu parenhīmas daļas hipertrofējas. Organisma vispārējas saindēšanās rezultātā rodas dzeltenā kaite, asinsizplūdumi gļotādās un serozos apvalkos, parenhimatozo orgānu (aknu, miokarda u. c.) distrofija. Aknu iekaisumu, holangītu un holecistītu gadījumā parasti attīstās sastrēguma un parenhimatozā dzeltenā kaite.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация