Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:360156
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 16.06.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Основная школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы


Basketbols ir komandu sporta spēle, kurā piedalās 2 komandas. Spēles mērķis ir iegūt vislielāko punktu skaitu, iemetot bumbu (masa 600-650 g, apkārtmērs 75-78 cm) pretinieku komandas grozā.

♥ Basketbola vēsture:
Basketbola pirmo spēli organizēja un izgudroja 1891. gadā, Amerikas Savienoto Valstu Springfīldas pilsētas koledžas pasniedzējs Džeimss Neismits. Viņš savu izgudroto spēli raksturoja šādi: ”Basketbolu ir viegli spēlēt, bet ir grūti to spēlēt labi.” Pirmā basketbola spēle Eiropā notika Parīzē, savukārt 1935.gadā - pirmajā Eiropas basketbola čempionātā vīriešiem pirmo vietu ieguva Latvijas vīriešu komanda. Latvijā to sāka spēlēt ap 1920. gadu, to veicināja amerikāņu „Jaunekļu kristīgās savienības” ietekme. Pirmie oficiālie basketbola noteikumi izdoti 1894. gadā

♥ Laukums:
Basketbola laukuma izmēri ir 14×26 m, abu galu līniju vidū 3,05 m augstumā pie 1,2×1,8 m liela vairoga piestiprināts grozs, kurā jāmet bumba. Parasti spēles ilgums ir divi 20 minūšu ilgi puslaiki, starp kuriem paredzēts 10 minūšu pārtraukums (pārtraukuma ilgumu sacensību rīkotāji drīkst mainīt, iepriekš paredzot to nolikumā).




♥ Spēlētāji:
Spēles sākumā uz laukuma ir pieci spēlētāji, bet uz soliņa sēž vēl līdz 7 rezerves spēlētājiem, kuri arī bieži tiek iesaistīti spēlē , jo basketbols ir ļoti ātra un nogurdinoša spēle.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация