Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:531534
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 04.06.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Senākā attīstības psiholoģija ar jēdzienu “bērnība” pārsvarā saprata cilvēka garīgās attīstības posmu vai fāzi, mūsdienu bērnības izpēte tam pievieno vēl arī vēsturisko, sociālo, sabiedrisko un kultūrisko šī perioda kontekstu. Pašreizējā pētniecības attīstība turklāt liecina par iepriecinošu tendenci – vairāk akcentēt bērnu konkrēto dzīvi un augšanu konkrētā ikdienišķā dzīves telpā.

Prāta attīstība – kognitīvā attīstība.

0-1 gadam.
Šajā vecumā bērni informāciju meklē paši. Cenšas pēc iespējas vairāk iegūt redzes un dzirdes, garšas un ožas, taustes iespaidu. Pirmajā pusgadā bērni labāk saprot mīmiku un žestus, otrajā pusgadā bērns nosaukto vārdu iemācās saistīt ar konkrētu priekšmetu. Bērni mācās atšķirt nianses, salīdzināt jauno informāciju ar jau apgūto, veidojas tēli par zināmām lietām. 8 mēnešu vecumā bērns meklē nosaukto priekšmetu, 10 mēnešu vecumā nosaukto priekšmetu satver un nes pieaugušajam, 12 mēnešu vecumā bērns sāk pārbaudīt priekšmetu īpatnības ar citu priekšmetu palīdzību. Bērni mācās noteikt, kas ir kas un kurš ir kurš. Mācās atcerēties un iegaumēt. Notiek atmiņas attīstība, jo lielāks bērns, jo labāk un vairāk iegaumē un ilgāk atceras. Otrajā pusgadā leksika vēl atrodas pasīvajā līmenī. Pirmie apzinātie vārdi ir mamma, teta vai papa, jā vai nē. Izveidojas priekšstats par to, kas ir tuvākajā apkārtnē un kā to sauc, taču lietu nosaukumu un nozīmju izpratne ir sašaurināta.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация