Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:381404
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 30.10.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

3. Projekta nepieciešamības pamatojums

Turpinot darbu sadarbības veicināšanā starp kaimiņpagastu bērniem un pedagogiem arī ir tapusi šī ideja – organizēt bērniem un pusaudžiem dienas nometni “Sauleszaķis”. Divu gadu pieredzes laikā izglītojošā un interešu izglītības sfērā tika novērots, ka bērni visos vecuma posmos ir gatavi aktīvai un radošai darbībai. Attiecīgie piedāvājumi šo pagastu bērniem vasaras periodā līdz šim netika sniegti.
Ņemot vērā Lībagu pagasta iedzīvotāju vidēji zemo materiālā nodrošinājuma līmeni, lielai daļai vecāku nerodas iespēju, lai nodrošinātu savam bērnam pilnvērtīgu atpūtu, iegūstot emocionālo pacēlumu, pilnveidojot savstarpējās saskarsmes spējas, prasmi darboties vienotā grupā, pierādot savas spējas dažādās aktivitātēs, iepazīstot jaunus draugus. Proporcionāli tikai nelielam skaitam mūsu pagasta bērnu ir bijusi iespēja atpūsties, sevi attīstīt un pilnveidot sevi kādā no Latvijā organizētajām dienas vai diennakts nometnēm. Arī tuvākajā apkārtnē šādu piedāvājumu nav bijis.
Šī projekta mērķauditorija pamatā ir mūsu pagastā dzīvojošie bērni un pusaudži vecumā no 5 – 14 gadiem, kuri izglītojas arī kaimiņpagastu skolās.
Mēs izzinājām un apkopojām sociālo pedagogu un statistikas materiālu analīžu rezultātus, kas norādīja uz galveno bērnu problēmu būtību ģimenēs un sabiedrībā. Bērniem un pusaudžiem parādās tādas uzvedības problēmas kā - iekšējā un ārējā agresija, kas var izpausties kā vardarbība, pastiprināta konfliktēšana, nepārliecinātība par sevi un savām iespējām, komunikabilitātes traucējumi, nemotivēta rīcība, konflikti ģimenē, kā arī smēķēšana, alkohola lietošana un citu atkarību rašanās. Bez tam, šiem bērniem rodas problēmas adoptēties sabiedrībā. Šīs problēmas ir veicinājušas noziedzību jauniešu vidū. Pamatojoties uz iepriekšminētajām problēmām bērnu un pusaudžu vidū, uzskatām par ļoti lietderīgu un audzinošu nometnes izveidošanu bērnu brīvajā laikā, kad bērniem nav iespējams būt kopā ar savām ģimenēm, ņemot vērā vecāku lielo aizņemtību darbā.
Dažādu prasmju apgūšanai un pilnveidošanai tiks piedāvāts aktivitāšu kopums, kas nodrošinās bērniem iespēju izvērtēt sevi, savas prasmes, gūstot prieku no darbošanās kopā ar vienaudžiem un nometnes pedagogiem. Lai izzinātu bērnu intereses, tika veikta bērnu anketēšana par aktivitātēm, kurām viņi dod prioritāti.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация