Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:304390
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 18.01.2022.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Brāļi Grimi ‘’Sarkangalvīte’’
(Īss atstāstījums) Pasaka ir par mazu meitenīti kurai patika nēsāt sarkanu cepuru, tāpēc viņu sauca par Sarkangalvīti. Kādu dienu māte palūdza Sarkangalvītei aiznest kūkas gabalu un vīna pudeli saslimušajai vecmāmiņai ar piebildi, lai nekur no ceļa nenoklīst, lai pa taisno iet pie vecmāmiņas pa taciņu. Ejot turp, Sarkangalvīte satika vilku, vilks jautāja kurp iet Sarkangalvīte un viņa visu viņam izstāstīja (par slimo vecmāmiņu, par cienestu). Vilks viņu ievilināja dziļāk mežā puķe lasīt, kamēr pats aizskrēja pie vecmāmiņas, apēda vārgo vecmāmiņu un gaidīja Sarkangalvīti. Sarkangalvīte pēc kāda laika attapās, ka jāiet pie vecmāmiņas kamēr vēls nav palicis, aizejot pie vecmāmiņas viņai aizdomīgi likās vecmāmiņas izskats, taču bija par vēlu, vilks aprija arī Sarkangalvīti un pēc tam turpināja gulēt vecmāmiņas gultā. Mājiņai garām gāja mednieks un sadzirdēja skaļu krākšanu, iegājis iekšā redzēja vilku, mednieks saprata kas bija noticis un pārgrieza vilka vēderu un izglāba vecmāmiņu un Sarkangalvīti.
Pasakas izmantošanas iespējas:
• Bērniem piedāvāt uzzīmēt vilku, šādi pēc tam var novērot bērna uztveres un klausīšanās prasmi (attēla atspoguļotos vilka lielas ausis, lielās acis, lielā mute utt.)
• Izkārtot pēc lieluma augošā vai dilstošā secībā 3 priekšmetus, apzīmējot to lielumus runā ar īpašības vārdu salīdzināmām pakāpēm. Nostiprināt izpratni, ka lielumi ir dažādi: garš – īss, plats – šaurs, augsts – zems, resns – tievs, plāns – biezs, smags – viegls.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация