Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:370776
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 15.12.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Neorganiskie plastifikātori ir smalki dispersi veldzētie kaļķi, trekni māli, sasmalcināts kaļķakmens, dolomīts, pelni vai sasmalcināti izdedži. Java ar šādām piedevām kļūst plastiskāka, ērtāk iestrādājama un pie vienāda cementa satura nodrošina pietiekamu betona stiprību. Neorganisko piedevu trūkums ir tas, ka tās vispirms rūpīgi jāsasmalcina un to īpatnējais patēriņš ir augsts. Tās reti lieto kā javas plastifikātorus.
Organiskie plastifikātori ir celulozes rūpniecības atkritumi – sulfātsārmi. Tā sastāvā galvenokārt ietilpst Ca lignosulfāts un lignosulfāta sāļi, kā arī cukurs. Kā jau minēts, cukuri nelabvēlīgi iedarbojas uz betonu un javām, tādēļ šo piedevu vispirms attiecīgi apstrādā. Apstrādāts sulfātsārms ir vērtīgs plastifikātors, kas nesatur cukuru. 0,5% šādas piedevas praktiski nepazemina betona stiprību, bet tikai nedaudz paildzina tā cietēšanas laiku.
Sintētiskie plastifikātori. Betoniem un javām vispiemērotākie ir sintētiskie organiskie virsmas aktīvie savienojumi, t.i., tenzīdi. Jāpiebilst, ka visi mazgājamie līdzekļi un tajā skaitā arī ziepes, satur tenzīdus. Niecīga tenzīdu devas (0,01 –0,2% uz cementa svaru) betona maisījumu vai javu uzlabo, padarot plastisku, iestrādājamāku, novērš ūdens atslāņošanos, kā arī novērš ūdens ligzdu veidošanos.

5.1.1. BETONA MAISĪJUMA IZGATAVOŠANA LABORATORIJĀ
Izmantojamā aparatūra un materiāli: betona izejmateriāli (portlandcements, smiltis, šķembas, ūdens, ķīmiskās piedevas utt.), laboratorijas galds, maisīšanas trauks vai mehāniskais maisītājs, ķelles, lāpstiņas, svari, mērcilindri.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация