Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
9,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:615318
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 29.11.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Tā kā betonam un dzelzsbetonam ir labi fizikāli mehāniskie rādītāji, ilgderīgums, laba pretošanās spēja temperatūru un mitruma ietekmei, kā arī relatīvi mazas izmaksas, to ļoti plaši lieto celtnie­cībā. No betona un dzelzsbetona būvē pamatus, sienas, pārsegumus, karkasus u. c. Civilbuvju un rūpniecības ēku konstrukcijas, kā arī ceļu un aerodromu segas, tiltus, tuneļus, dambjus, ūdens dzesēšanas torņus, silosus u. c. inženierdarinājumus.
Atkarībā no darbu uzpildes veida izšķir monolītās, saliekamās un saliekami monolītās betona un dzelzsbetona konstrukcijas ar parasto vai uzspriegto stiegrojumu.
Monolītās konstrukcijas izgatavo tieši projektā paredzētajā vietā, montējot stiegrojumu un iestrādājot betona masu iepriekš uzstatītos veidņos.
Saliekamās konstrukcijas izgatavo rūpnīcās un poligonos, pie­vadā būvlaukumā un novieto projekta stāvoklī celtnē.
Saliekami monolītās ēku daļas montē no saliekamiem elementiem, vienlaikus veicot arī monolīto betonēšanu, tādējādi apvienojot šos elementus vienā kopējā konstrukcijā.
Monolīto un saliekami monolīto konstrukciju izgatavošana ir komplekss process, kas sastāv no veidņošanas (izgatavošana, uzstatišana un atveidņošana), stiegrošanas (stiegrojuma sagatavo­šana un montāža) un betonēšanas (betonmasas sagatavošana, transports, iestrādāšana, sablīvēšana un kopšana) darbiem. Šajos darbos ietilpst sagatavošanas procesi, transporta procesi un pamatprocesi. Sagatavošanas procesi sastāv no šādām darba operācijām: veidņu elementu un turu izgatavošanas, stiegrojuma stieņu saga­tavošanas, stiegrojuma karkasu un sietu izgatavošanas, betonmasas sagatavošanas. Šos darbus parasti izpilda rūpnīcu specializētos cehos vai darbnīcās. Pamatprocesi, kurus izpilda būvlaukumā, sastāv no veidņu un turu uzstatīšanas, stiegrojuma montāžas veid­ņos, betonmasas iestrādāšanas un sablīvēšanas, betona kopšanas rietēšanas laikā, stiegrojuma uzspriegšanas (betonējot monolītas iepriekš uzspriegtas konstrukcijas), kvalitātes kontroles, atveidņošanas un turu noņemšanas, kā arī nepieciešamības gadījumos, kad betons sasniedzis vajadzīgo stiprību, to virsmas apstrādes.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация