Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
14,20 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:904091
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 17.11.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Betona maisījuma sastāvs tiek izteikts kā svara (retāk pēc tilpuma) attiecība starp cementa, smilšu un grants (vai grants) daudzumu ar norādi par ūdens/cementa attiecību.
Ir divi betona sastāvi: nominālais (laboratorijas), pieņemts materiāliem sausā stāvoklī, un ražošanas (lauka) - materiāliem ar dabisku mitrumu.
Atkarībā no apstākļiem, kādos atradīsies betons būvē vai konstrukcijā, tam var tikt izvirzītas arī citas prasības, piemēram, salizturības pakāpe, noturība pret agresīvo ūdeņu iedarbību, ūdensnecaurlaidība. Augstu salizturību un necaurlaidīgu betona plātņu necaurlaidību regulē Ū/C un iesaistes caurplūdums, no tā izriet nepieciešamība normalizēt Ū/C hidrotehniskajā, ceļa un citos speciālajos betonos. Betona maisījuma sastāvu, t.i. cementa, ūdens, smilts un šķembu (grants) daudzumu, sākumā uzstāda ar aprēķina metodi, bet pēc tam precizē betona maisījuma paraugslēdzeņu testus. Betona sastāva aprēķinu veic šādā kārtībā - nosaka cementa un ūdens attiecības, kas nodrošina betona izturības un ūdens patēriņu; aprēķina cementa patēriņu, bet pēc tam šķembas (vai grants) un smiltis - pārbauda betona maisījuma kustīgumu (cietību), novirzot šos rādītājus no projekta; veic betona maisījuma sastāva koriģēšanu; sagatavo paraugus stiprības noteikšanai un pārbauda noteiktos termiņos; aprēķina betona maisījuma nominālo sastāvu ražošanas procesā. Ūdens patēriņa noteikšana. Optimālais ūdens daudzums betona maisījumā (ūdens saturam, l/m3) jānodrošina nepieciešamā betona maisījuma kustīgums (vai cietība). Cementa pateriņu noteikšana. Cementa patēriņam par 1 m3 betona nedrīkst būt mazāks par minimālo. Ja cementa patēriņš par 1 m3 ir zemāks par pieļaujamo, tad tas jānoliek līdz normai vai jāievada smalkmalta piedeva.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация