Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:413656
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 26.06.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
2011–2015 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Bezdarbs Latvijā 2007.gadā    4
  Bezdarbs Latvijā 2008.gadā    5
  Bezdarbs Latvijā 2009.gadā    7
  Bezdarbs Latvijā 2010.gadā    9
  Bezdarbs Latvijā 2011.gadā    10
  Bezdarba pārvarēšanas iespējas    11
  Izmantotā literatūra    12
Фрагмент работы

Bezdarba pārvarēšanas iespējas.
Augsts bezdarbs, kas izraisa strauju dzīves līmeņa krišanos, kā rāda vēsturiskā pieredze, var izraisīt valstī sociālo un politisko krīzi ar smagām sekām. Tāpēc nodarbinātības un bezdarba problēmām ekonomikas teorijā velta pietiekami lielu uzmanību. Darbs ir sociālās un ekonomiskās attīstības būtiska sastāvdaļa. Ar nodarbinātību ir cieši saistīta iedzīvotāju labklājība, kā arī demogrāfisko procesu raksturs. Bezdarbs rada daudz psiholoģiskas traumas cilvēkiem. Bezdarba pieauguma apstākļos samazinās iedzīvotāju ienākumi, pasliktinās veselība, pieaug mirstības līmenis, vienlaicīgi palielinās noziedzība un pašnavību skaits. Cilvēki, kuri zaudējuši darbu, to lielākoties pārdzīvo kā savu personīgo neveiksmi, jūtas bezvērtīgi, napārliecināti par sevi.
Aplūkojot pēdējo 5 gadu statistiku par bezdarbnieku skaitu Latvijā, var secināt, ka pēdējos 3 gadus ikgadu bezdarbnieku skaits valstī ir bijis 3 reižu lielāks nekā 2007. gadā.
Reāli risināt bezdarba jautājumu var tikai valsts ar ekonomikas, finansu un labklājības ministriju palīdzību. Nodrošināt nepieciešamo darbaspēka kvalifikācijas līmeni ir gan valsts, gan uzņēmēju atbildībā. Ir svarīgi petīt bezdarba problēmu tās celoņu noteikšanai, kā arī valsts politikas lēmumu pieņemšanai nodarbinātības jautājumos. Dažas valsts programmas atvieglo iespēju atrast darbu vai netieši ietekmē bezdarba līmeni. Noteicot valsts politikas nevēlējamas blakus sekas, ekonomisti var palidzēt politikiem atrast dažadas problēmas risinājumu alternativus variantus.
Lai veicinātu uzņēmējdarbību, bezdarbnieki ir jāmotivē radīt jaunus uzņēmumus, kļūt par darba devējiem, tādejādi veicinot jaunu darba vietu rašanos. Liela nozīme ir jauniešu profesionālajai orientācijai un uzņēmējdarbībai nepieciešamu spēju attīstīšanai jauniešos.
Jā, bezdarbs turpinās samazināties, bet darba samaksa pakāpeniski pieaugt. Tomēr IKP izaugsme ir lēna, tātad gan nodarbinātība, gan darba samaksa augs lēnu.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,48 €
Комплект работ Nr. 1333133
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация