Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:380076
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 14.06.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Wi-Fi Alliance - industrijas grupa, kas sertificē dažādu ražotāju Wi-Fi produktu savietojamību, paziņoja, ka pirmie tiks sertificēti deviņi produkti. Atheros, Broadcom, Cisco, Intel, Intersil un Symbol produkti atbilst jaunās drošības tehnoloģijas Wi-Fi Protected Access (WPA) specifikācijām.
Šie deviņi produkti ir tikai neliela daļa no tiem gandrīz 700 produktiem, kurus Wireless Ethernet Alliance ir sertificējusi 802.11b (11 Mb/s; 2,4 GHz) vai 802.11a (54 Mb/s; 5 GHz) Wi-Fi savietojamībai. Tomēr to skaitā ir izstrādņu paraugi no trim Wi-Fi mikroshēmu ražotājiem -Atheros, Broadcom un Intersil -, kuri kopumā piegādā mikroshēmas lielākajai daļai Wi-Fi adapteru un piekļuves punktu. Tādējādi daudzie ražotāji, kuru Wi-Fi komponentos izmantotas šīs izstrādnes, var ļoti ātri izlaist WPA produktus.
Turklāt industrijas novērotāji paredz, ka daudzi ražotāji arī esošajos produktos atbalstīs WPA drošību, piedāvājot lejupielādējamus programmatūras jauninājumus jau dažu tuvāko nedēļu laikā. Ražotāji ievietos informāciju savās Web lapās. Jauninājumi var nebūt pieejami vecākām ierīcēm un tādēļ tām būs liegta piekļuve WAP nodrošinātiem tīkliem.
Kopumā jebkurām ierīcēm ar 802.11g standartu (54 Mb/s 2,4 GHz joslā) ir jābūt programmatūras atjaunināšanas iespējai, jo tās lielākās daļas pamatā ir Broadcom mikroshēmas. Alianse paziņojusi, ka tā sāks 802.11g produktu sertifikāciju, kad šis standarts tiks ratificēts, kas, pēc amatpersonu teiktā, paredzēts jūlijā.
WPA ir vairāki uzlabojumi salīdzinājumā ar WEP. Tajā izmantots Temporal Key Integrity Protocol (TKIP), kas dažādi veido šifrēšanas atslēgas un izmanto arī IEEE 802.1x piekļuves kontroles protokolu (kas ir lietojams arī fiksētajos tīklos). Lai gan piekļuves kontrolei nepieciešama speciāla servera programmatūra, kas visbiežāk sastopama korporatīvajos tīklos, WPA TKIP lietojuma dēļ uzlabo mājas un mazo biroju datortīklu drošību, kur netiek izmantoti šādi serveri.
Nākotnē 802.11g standartā tiks iekļauta AES šifrēšana. Līdz šim nav publiskotas ziņas par kādām būtiskām kļūdām ne WPA uz TKIP bāzes, ne gaidāmajā 802.11i tehnoloģijā uz AES bāzes. Paredzams, ka šie jaunie pasākumi varētu paplašināt bezvadu datortīklu lietojumu, sevišķi uzņēmumos, kuri līdz šim aiz drošības apsvērumiem atturējušies tos ierīkot.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация