Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:416550
 
Оценка:
Опубликованно: 13.12.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Основная школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Putni pieder pie mugurkaulnieku tipa, ka attīstījās apmēram pirms 140 miljoniem gadu, evolucionējot kādam tajā laikā dominējošam rāpuļu atzaram, Pateicoties daudziem progresīviem veidojumiem un spējai lidot, putni apdzīvo gandrīz visus mūsu planētas rajonus, izņemot vienīgi bargo salu un vēju apgabalus polu apkārtnē. Putnus novēro gan augstu kalnos, gan okeānos, barojoties uz zemes, gaisā un zem ūdens. Tie perē augājā, uz zemes, uz ūdens un pazemes alās. Pasaulē dzīvo vairāk nekā 4000 putnu sugu.
Lidotspēja radīja nepieciešamību izveidoties ļoti daudziem šim dzīvesveidam piemērotiem pielāgojumiem putnu organismā. Kā zināms, lidošana ir pārvietošanās veids, kas patērē visvairāk enerģijas. Tāpēc arī visi pielāgojumi, kas, putniem attīstoties, izveidojās, bija vērsti galvenokārt divos virzienos – pārejā uz progresīvāku un intensīvāku enerģijas ieguves veidu un ķermeņa masas maksimālu samazināšanu.
Rāpuļu zvīņām pārveidojoties par apspalvojumu, tas ne tikai radīja iespēju izcili lidot, bet nodrošināja arī stabilu putnu ķermeņa siltumizolāciju. Tas savukārt deva iespēju ne tikai ievērojami samazināt enerģijas zudumus, kas rodas, organismam atdziestot, bet radīja pavisam jaunas iespējas ilgstoši uzturēties putnu senčiem nepiemērotos klimatiskajos apstākļos.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −1,48 €
Комплект работ Nr. 1134399
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация