Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
7,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:340744
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 05.03.2022.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Pedagoģija
Katra cilvēka uzvedības vērtējums ir atkarīgs no sabiedrības kopējām nostādnēm. Jebkurā vidē tā raksturo cilvēka prasmes būt pieņemtam un pieņemt citus. Katras tautas kultūrā ir izveidojušies noteikti nosacījumi “labas uzvedības” vērtēšanai, tas mēdz būt atkarīgs no tautas vai cilvēku grupas temperamenta, vēsturiski izveidotiem audzināšanas kanoniem. Tas, ko pieprasām viens no otra izturēšanās ziņā Latvijā, iespējams nav aktuāls citās kultūrās.
Latvijas pedagoģijā viens no svarīgākajiem principiem ir humānisms, šādas pieejas kodols ir cilvēks. Viena no lielākajām un parasti arī visgrūtāk risināmām problēmām mācību un audzināšanas procesa norisēs ir neatbilstošas izglītojamo uzvedības klātbūtne. Uzvedības radītās problēmas ietekmē gan pedagoga darbības kvalitāti, gan bērnu mācību sasniegumu rezultātus, pie tam ne tikai to, kuru uzvedība ir problemātiska, bet visu grupā esošo audzēkņu. Risinot uzvedības problēmas, būtiski ir saprast, ka palīdzība ir nepieciešama gan tam, kuram ir uzvedības traucējumi, gan tam, pret kuru uzvedības negatīvās izpausmes tiek vērstas.
Skolotāji par uzvedību visbiežāk runā, saistot to ar neatbilstību izvirzītajām prasībām vai grūtībām vadīt bērnu grupu. Uzvedības negatīvās izpausmes nav raksturīgas tikai bērnībā un skolā. Tās ir gan pirmsskolas vecuma bērniem, gan pieaugušajiem.
Daudzie pētījumi psiholoģijā apliecina, ka uzvedības traucējumiem ir personības daudzveidīgi veidojumi, kurus nosaka vairāki faktori. Viens no tiem ir skolas faktori.
Skolas faktori: individuālās pieejas trūkums skolēnam; audzināšanas un mācīšanas paņēmienu neatbilstība; skolēna emocionālā stāvokļa respektēšanas trūkums; netaisnīga, rupja, aizvainojoša skolotāja attieksme un izturēšanās; mācību darbības rezultātu vērtējuma nepamatota pazemināšana; savlaicīga pedagoģiskā un sociālā atbalsta kavēšana; skolas kavējumi (arī attaisnotie); skolas biedru nievājoša attieksme; psiholoģiskā un fiziskā ietekmēšana. Pedagogam un vecākiem ir sarežģīti patstāvīgi noteikt galvenos nepiemērotās uzvedības cēloņus, tāpēc būtiski ir, pamanot primārās problēmas, saņemt konsultācijas pie dažādu zinātņu nozaru speciālistiem.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,48 €
Комплект работ Nr. 1390978
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация