Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:162695
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 31.05.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Katra paaudze dod savu ieguldījumu jebkurā zinātnē, arī tās pētīšanas metodikā. Iepriekšējie sasniegumi kļūst par izzejas punktu izziņas metožu un līdzekļu tālākai attīstībai. Iepriekšējo sasniegumu apguve paver iespējas skaidri izdalīt metodikas struktūru tās attīstības noteiktā periodā.
Bioloģijas mācību metodikas kā zinātnes attīstības priekšnosacījums bija 18. un 19.gs lielie atklājumi dabas zinātnēs (1735.g.K.Linneja „Dabas sistēma”, šūnu teorija: zoologs T. Švāns 1839.g. un botāniķis M.Šleidens 1838.g.) , kā arī straujā tautsaimniecības attīstība. Pēdējais prasīja izglītotus cilvēkus, kuri spētu pētīt dabas bagātības un sekmētu to labāku izmantošanu.
Bioloģija blakus fizikai, ķīmijai un ģeoloģijai ir uzskatāma par mūsdienu dabaszinātņu nozari, kas apjoma un jaunatklājumu ziņā aizvien vēl aizņem ievērojamu dabaszinātnes daļu. Tāpēc arī bioloģijas mācību metodikā ir daudz kopīga ar vispārīgās dabaszinātnes metodiku. Metodika kā zinātne attīstījās, uzkrājoties metodiskiem atzinumiem no skolotāju personīgās darba pieredzes par racionālu bioloģijas mācīšanu. No viņu novērojumiem un prasmēm izkristalizējās vispārinājumi. Tos analizējot, grupējot un sistematizējot, apvienojot ar objektīviem pētījumiem radās bāze zinātniskām teorijām.
Bioloģijas (dzīvās dabas) kursam pamatā liekams bioloģiskais dabas zinību mācīšanas princips, kur atsevišķa indivīda dzīvi un organisma uzbūvi aplūko ciešā sakarībā ar to apkārtni, kādā šis indivīds parasti uzturās. Ķermeņa atsevišķo daļu uzbūves
īpatnības jāizskaidro ar funkcijām, kādas tām jāizpilda.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,48 €
Комплект работ Nr. 1116825
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация