Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:735188
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.09.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Secinājumi
Pētījumā tika apgūta punktu-adatu metode, ko izmanto sugu uzskaitīšanai. Tika veikti aprēķini un izprasts kā novērtēt sugu daudzveidību izmantojot indeksus. Iegūtas iemaņas atbilst darba mērķim un uzdevumiem.
Jau no paša sākuma neizpratni radīja tas, ka Šenona-Vīnera metodē daudzas sugas netiek uzskaitītas vispār. Šenona indeksu mēdz kritizēt tieši par to, ka aprēķinos nevar iekļaut visas sugas dotajā teritorijā. Taču darba veikšanas gaitā tika konstatēts, ka arī neiekļaujot visas sugas, var izrēķināt daudzveidību. Tāpēc Šenona indekss ir viens no biežāk izmantotajiem sugu daudzveidības novērtēšanā.
Noteikti pie aprēķiniem jāņem vērā kādā sezonā tiek uzskaitīta daudzveidība. Visticamāk, ka rezultāti atšķirsies, ja mēs apsekojam teritoriju agrajā pavasarī, vasaras sākumā, vai rudens beigās. Atšķirības veidosies tāpēc, ka dažas sugas izdīgst dažādā laikā un izmēri arī mainās laika gaitā, tas ietekmē pieskārienu skaitu un arī iegūtos rezultātus.
Pētījuma rezultāti pierādīja, ka pat cilvēku pārveidotajā teritorijā (kartupeļu lauks) biodaudzveidība var būt vidējā līmenī (2.41).
Atrastās kļūdas kolēģa tabulā liecina par to, ka veicot gan uzskaiti, gan aprēķinus, ir jābūt ļoti uzmanīgam un precīzam, un labāk visu pārbaudīt divreiz.
Pētījumā tika izprasts kā tiek vērtēta daudzveidība. Šo metodi varētu izmantot arī citos pētnieciskos darbos, vienīgi grūtības autorei sagādātu sugu atpazīšana un to nosaukumi latīņu valodā, bet arī šīs grūtības varētu atrisināt iesaistot pētnieciskajā darbā biologus. Sugu uzskaitīšanu noderētu izmēģināt arī lauka apstākļos.

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −7,98 €
Комплект работ Nr. 1333694
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация