Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:307000
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 13.03.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

IEVADS
Mans hobijs un aizraušanās, nu jau 10 gadu garumā ir biškopība. Jāteic, ka līdz šim tā tiešām ir bijusi hobijbiškopība, bet šobrīd ir radusies iespēja un apstākļi, lai sāktu oficiālu komercdarbību un gūt peļņu no šī hobija.
Tāpēc šajā darbā aplūkošu saistošo likumdošanu, kas ierobežo un reglamentē biškopības nozari un tās darbību, jāteic uzreiz, ka likumu nav daudz, bet tos izpildīt ir visai sarežģīti un tāpēc vairums biškopji Latvijā darbojas kā hobija biškopji. Likumi un noteikumi nav drakoniski, bet pārāk pareizi iztulkoti un pieņemti neiedziļinoties šajā nozarē un tās problēmās.
Šie noteikumi un likumi būtu jāzina vai būtu vēlams zināt aptuveni ikvienam biškopim un ar biškopību, lauksaimniecību saistītiem cilvēkiem, lai zinātu savas tiesības un pienākumus.
Tā kā vēlos gūt peļņu no biškopības, tad lai sāktu komerciālo darbību vispirms ir jāiepazīstas ar biškopības tiesisko pusi, ko arī īsi un kodolīgi centīšos izdarīt turpmākajā darbā.

LIKUMI
28.01.1937. likums "Civillikums. Trešā daļa. LIETU TIESĪBAS" (Ziņotājs, 29, 30.07.1992.) [spēkā ar 01.09.1992.]
Likuma anotācija – likums nosaka biškopja tiesības uz savvaļas bitēm, uz aizlidojošiem spietiem, to turēšanas attālumus no ceļiem, zemju robežām.
Savvaļā dzīvojošās bišu saimes pieder zemes īpašniekam uz kura zemes tās dzīvo. Biškopim ir tiesības sekot savam spietam pa cita īpašnieka zemi, bet ir jāatlīdzina radītie zaudējumi. Bet, ja īpašnieks neseko savam spietam un nepiesaka tiesības uz to 24 stundu laikā, tad biškopis zaudē tiesības uz spietu. Ja aizlidojušais spiets ielaižas cita biškopja stropā, tad tās nonāk īpašumā biškopim, kura stropā saime ielaidusies. Civillikums nosaka, ka saimes uz laukiem ir jānovieto 15 metrus, bet pilsētās un ciemos 25 metrus no satiksmes ceļiem vai kaimiņu robežai. Ja ir vismaz 2 metru iežogojums, tad prasības par attālumiem var neievērot.

12.05.1994. likums "Pasta likums" ("LV", 64 (195), 31.05.1994.) [spēkā ar 14.06.1994.]
Likuma anotācija – likums nosaka, ka nedrīkst pārsūtīt dzīvniekus, bet bites ir izņēmums un ar speciālu norādi bites drīkst pārsūtīt pa pastu.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,48 €
Комплект работ Nr. 1136583
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация