Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:612855
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 11.03.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Основная школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Medusbites ir evolucionāri un visprogvesīvākie kukaiņi. Medusbites ir posmkāji, to ķermenis sastāv no ovālas galvas, krūtīm ar 2 pāriem spārnu un 3 pāriem kāju, kuras noder ne tikai pārvietojoties, bet gan arī putekšņu vākšanai, jo pie tām atrodas īpaši iedobumi – “groziņi”, un no vēdera, kura galā atrodas dzelonis , kurš var sagādāt nepatikšanas ne vienu vien cilvēkam. Bitei ir 2 saliktas acis. No galvas priekšgalā atiet gari izliekti taustekļi. Maņu orgāniem bites dzīvē ir ļoti svarīga loma. Tumšajā stropā vislielākā nozīme ir taustes orgāniem, kas galvenokārt atrodas uz taustekļiem. Ožai un redzei ir liela nozīme, uzmeklējot ziedus. Bites izšķir dzelteno un zilo krāsu un pat cilvēkam nesaskatāmos ultravioletos starus, bet sarkano krāsu tās neredz.Bites ir plēvspārņi, plēvspārņu (hymenoptera) kārta ir sugu skaita ziņā otra lielākā kārta pēc vabolēm. Plēvspārņiem ir ļoti liela nozīme ziedu apputekšņošanā, un bites to ļoti labi apliecina. Pēc zinātnieku domām, ja nebūtu plēvspārņi, katastrofāli samazinātos lauksaimniecības produkcija. Nektāru bite sūc ar snuķīša palīdzību. Bite vāc putekšņus un nektāru, bites apputekšņo ziedus.
Medusbites dzīvo saimēs , bet pastāv uzskats, ka tālā senatnē, vairākus miljonus gadu pirms cilvēka parādīšanās uz zemes, bites dzīvojušas nošķirtu dzīves veidu. Katra bite patstāvīgi taisījusi sev ligzdu, meklējusi barību, dējusi olas un audzējusi pēcnācējus, varējusi pārciest klimata maiņu un temperatūras svārstības, pēc manām domām, tas mūsdienās nebūtu iedomājamies. Bet evolucijas gaitā šīs vientuļās bites pakāpeniski zaudējušas tām raksturīgās bioloģiskās īpatnības un ieguvušas jaunas – agrāk nebijušas. Bites zaudēja spēju dzīvot atsevišķi .…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −0,98 €
Комплект работ Nr. 1123608
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация