Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:454520
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 24.05.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

1.Notikumu izklāsts:

Annuža atvadījusi Kaspara un Lienas meitiņu Anniņu uz skolu.Zemes pārmērīšana nobeigta. Sarunā ar skolotāju Annuža dod mērnieku laiku vispārēju vērtējumu.
Turpinājumā autori sāk stāstījumu par divām tuvu kaimiņos dzīvojošām ģimenēm- Gaitiņiem un Oliņiem, kuru attieksmju tēlojums veido vienu sižeta līniju romānā. Gaitiņu ienākšana Irbēnos Jura dienā (kura notikusi aptuveni pirms 20 gadiem)
Tā paša gada vasarā, kad Gaitiņi Jura dienā ienāk Irbēnos, pēc pērkona spēriena nodeg Oliņu dzīvojamā ēka. Tikai Annuža zina, kura no meitenītēm – viņas auklējamā Lienīte vai Oļinietes Trīnīte sadeg. (lasot grāmatu, ir skaidrs, ka Annužai rokā ir Trīnīte, taču Annuža patiesību atklāj tikai romāna pēdējā nodaļā.)
Slātavieši un čangalieši, atriežoties no tirgus ar sapirktajām aitām, krogā vāra kopzupu, lielās Švauksts, Prātnieks, Ķencis, Pāvulus, Bisars. Viņi ķildojas, kaujas un ātri izlīgst. Slātavieši un čagalieši ar satraukumu runā par gaidāmo zemes mērīšanu, kas veido otru sižetisko līniju romānā.
Ilzes slimība un nāve. Vīzijās Ilze skata viņpasauli, par kuru tik daudz dzirdējusi baznīcā un brāļu draudzes saiešanu namos. Arī Kaspara valodā daudz Bībeles priekšstatu un tēlu. Šeit atklājas Kaspara un Lienas mīlestība.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация