Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
7,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:604985
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 23.05.2022.
Язык: Латышский
Уровень: Основная школа
Литературный список: 17 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

e)mājsaimniecībā
• Pannu atjaunošanai – Ielej pannā jebkuru eļļu, uzkarsē to un tad pievieno dažas ēdamkarotes rupjā sāls. Izveidosies raupja pasta jeb skrubis, ar kuru ļoti viegli varēsi noberzt jebkuru piedegušo traipu.
• Ja krūzītei parādījušies nenomazgājami traipi no kafijas vai melnās tējas, izmanto sāli, ūdeni un nedaudz etiķa to novēršanā. Samaisi šīs sastāvdaļas un izmanto to traipu notīrīšanai. Pēc tam noskalo krūzi ar ūdeni.
• Ja mājās esošie metāliskie priekšmeti no tērauda, sudraba, zelta vai alvas ir zaudējuši savu spožumu, pagatavo atjaunojošu līdzekli no sastāvdaļām, kuru starpā ir arī sāls. Vienādās daļās samaisi sāli ar miltiem un etiķi, un iesmērē ar to nosūbējušos metālus. Pēc stundas rūpīgi noskalo metāliskos priekšmetus ar ūdeni.
• Lai glāzes nezaudētu savu spožumu, vispirms nomazgā tās sālsūdenī, un pēc tam noskalo ar aukstu ūdeni. Sāls piešķir glāzēm mirdzumu.

• Lai sūklis vai švamme ilgāk kalpotu un labāk uzsūktu mitrumu, pēc izmantošanas, iemērc to sālsūdens šķīdumā.
• Ledusskapja tīrīšanai var izmantot sāls apvienojumu ar dzeramo sodu un ūdeni. Tas ir labākais maisījums, kas novērsīs nepatīkamus aromātus un noberzīs radušos traipus.
• Ja ir nepatīkama smaka izlietnes notekās, karstā ūdenī iemaisi sāli un ielej to notekā. Veicot regulāri šādu skalošanu, tiks novērsta nepatīkamā smaka un uzkrājušās nogulsnes.
• Sāls būs lielisks līdzeklis, ar ko novērst radušos rūsas nosēdumus. Sajauc sāli ar citronu sulu un ļauj līdzeklim iedarboties uz rūsas nosēdumiem, līdz tie ir viegli notīrāmi.
• Ja ir gadījies izliet vīnu, nekavējoties uzber uz traipa sāls kaudzi. Tas palīdzēs vīnam neizplesties tālāk pa galdu un galdautu, kā arī aizturēs vīna uzsūkšanos audumā. Arī tad, ja vīns uzlijis uz apģērba, nekavējoties uzber uz traipa vietas sāli, lai tas neiesūktos audumā vēl vairāk.
• Lai mājās bērni neatgrieztos ar sasalušām un sniegu aplipušām drēbēm, pēc veļas mazgāšanas izskalo tās ar sālsūdeni. Tas novērsīs mitruma uzsūkšanos un auduma sasalšanu stindzinošajā aukstumā.

• Jebkuru apģērba nepatīkamo sviedru aromātu var novērst ar sāli un karstu ūdeni. Sajauc šīs sastāvdaļas, izmazgā ar to apģērbu un pēc tam kārtīgi izskalo.

• Ja gludekļa pamatnei radušies traipi, ņem talkā sāli un papīra lapu. Izkaisi sāli uz papīra un ar karstu gludekli gludini tam pāri, līdz traipi tiek novērsti.
• Ja vēlies, lai zobubirste ilgāk kalpotu, iemērcē to sālsūdenī pirms pirmās lietošanas reizes.
• Sāls ļoti labi spēj novērst radušos asins traipus uz auduma. Iemērcē notraipīto audumu ledus aukstā sālsūdenī un ļauj tam kādu laiku mērcēties. Pēc tam nomazgā siltā ziepjūdenī.
• Ja vēlies, lai ziedi vāzē ilgāk saglabā savu svaigumu, pievieno vāzes saturam nedaudz sāls.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,48 €
Комплект работ Nr. 1392057
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация