Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:773032
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 08.10.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Ja cilvēkiem jautātu: “Kas ir cena”, tad droši vien lielākā daļa atbildētu, ka tā ir pircēja maksa par to, ko viņš pērk. Kad pircējs jautā pārdevējam cenu, tā tiek nosaukta latos un santīmos.
Marketingā ar jēdzienu “cena” saprot preces vai pakalpojuma vērtību, izteiktu naudā. Tā ir preces vērtības mērs.
Cena ir svarīga, jo pircējs to izmanto preces kvalitātes noteikšanai. Ja cena šķiet pārāk augsta, pircējs var atteikties no preces, jo tā nav tādas naudas vērta. Ja cena šķiet pārāk zema, pircējs var uzskatīt, ka prece ir nevērtīga. Dažādi pircēji var uztvert vienu un to pašu cenu dažādi – atbilstības izpēte starp cenu un kvalitāti ir nepārtraukts process, kurā tiek iesaistīti tirgus speciālisti. Piemēram, daži pircēji labprātāk pirks kādu noteiktu preci, ja tās cena būs augstāka. Augstā cena šim pircējam rada lielāku prestiža vērtību. Ļoti bieži pircēji ar cenas palīdzību novērtē preces kvalitāti.
Cena ir svarīgs konkurences līdzeklis. Bieži vien tirgotāji var izmantot cenu kā vienīgo faktoru konkurences cīņā. Piemēram, jums ir liels preču krājums un pārdošana neveicas, preces pašreizējo formu izmainīt arī nevar. Šajā situācijā lielāku uzmanību varētu veltīt preces virzīšanai tirgū. Bet tādā gadījumā palielināsies risks, jo veicināšanā ieguldītā nauda palielinās, bet tās var nepalielināt pārdošanas apjomu. Labāk šajā gadījumā būtu samazināt cenu katrai vienībai un vērot pircēju un konkurentu rīcību.
Cena ir svarīga tirgotājam, lai varētu noteikt ienākumus. Cena, reizināta ar pārdoto preču daudzumu, ir vienāda ar ienākumiem no pārdošanas. Pārdošanas ienākumus var palielināt, pārdodot vairāk vienību par tādu pašu cenu vai pārdodot tādu pašu daudzumu, palielinot vienas vienības cenu.
Ne vienmēr rezultāti ir tādi, jo ienākumus ietekmē pircēji, konkurence, vispārējie ekonomiskie apstākļi. Cenas izmaiņa izraisa ienākumu pieaugumu tikai tad, ja mārketinga speciālists var kontrolēt izmaksas, kamēr palielinās ienākumi.

FAKTORI, KAS IETEKMĒ CENAS NOTEIKŠANU

Mārketinga speciālistam jāatrod tāda cena, kas dotu peļņu. Jā cena būs pārāk augsta, pircējs var izvēlēties konkurentu, bet, ja pārāk zema, tad tā var nenosegt izmaksas. …

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,48 €
Комплект работ Nr. 1168299
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация