Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:159452
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.04.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Platons savā darbā “Valsts’’ apraksta kāda ir cilvēka daba salīdzinājumā ar valsti. Platons uzskata, ka cilvēkam ir alkatīgā un saprātīgā puse. Alkatīgā puse dzenas pēc naudas un mantkārības, bet saprātīgā apslāpē to. Cilvēki nav viens otram līdzīgi un katram ir sava daba. Lai pastāvētu valsts ir vajadzīgi vairāk kā četri pilsoņi. Tas ir nepieciešams, lai darbs tiktu paveikts pilnvērtīgi.
Platons uzskata, ka cilvēkā ir trīs dvēseles daļas: saprāts, kaisme un iekāre. pilnvērtīgs cilvēks ir tāds, kas dzīvo saskaņā ar savu prātu. Platona skatījumā patiesībā esamība ir idejas, tās ir tikai ar prātu sasniedzamas. Tieši šīs nemateriālās idejas veido materiālās pasaules būtību, lietas ir tikai ideju atdarinājums. Cilvēka daba ir arī draudzīga, jo savādāk nevarētu uzturēt sakarus ar pārējiem cilvēkiem un ja nebūtu citu cilvēku, tad nevarētu pastāvēt un izveidoties valsts. Platona ētika vairāk ir orientēta uz ideālas, pilnīgas cilvēku kopības radišanu, nevis uz atsevišķas personības audzināšanu. Viņš nebija individuālists, bet gan sociālists, kuram galvenais ir izveidot vislabāko, pēc mūsdienu uzskatiem pat mazliet dievišķu, valsts iekārtu, kur katrai cilvēku grupai ir savs konkrēts uzdevums. Cilvēkus viņš iedalīja 3 grupās. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация