Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:906361
 
Оценка:
Опубликованно: 17.08.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Šī lietojumprogrammas uzdevums ir matemātisko izskaitļošanu veikšana, izmantojot veselas formulas, kurās var izmantot gan konstantes, gan mainīgus. Ar šī sistēmas palīdzību var ierakstīt vairākas formulas un pēc tam, mainot mainīgu vērtības, var izskaitļot tas ļoti ātri. Formulas var modificēt, papildināt mainīgo sarakstu. Mainīga nosaukuma izvelēšanai jāievero, ka:
sistēma atšķira lielas un mazas būrtas;
nosaukumā nedrīkst būt atstarpes;
nedrīkst būt mainīgie ar vienādu nosaukumu;
mainīga vērība ir vesels skaitlis.

Tā, kā tas sistēmas versija ir demo-versija, tajā nav paredzēta informācijas sagrābāšanas un nolasīšanas iespēja failā un sistēmā var veikt tikai primitīvas bināras operācijas: summēt, atņēmt, dalīt un reizināt. Drīkst lietot arī iekavas. Ierakstot formulu, jāievero arī tas, ka starp visiem for-mulas elementiem jābūt vismaz viena atstarpe. Par formulas elementu var būt skaitlis, mainīgais, operācijas zīme, iekavas. Lai uzreiz būtu sapraša-na par ko ies runa zemāk es attēloju sistēmas galvenu formu:
2.att. Galvena forma.Šajā formā notiek formulu ievadīšana, modificēšana, izskaitļošana. Tas ir vienkārša izvēlne, bazēta uz pogām. Var arī apskatīt pēdējus rezultātus nospiežot pogu Redzēt rezultāšus, kas var būt ļoti derīgs, ja ir nepiecie-šams izmantot vienu formulu vairākas reizes. Tas bija īsumā par sistēmu.

3. Dialoga struktūras un dialoga abstraktas shēmas pamatojums.

Dialoga struktūras pamatā ir ekrānu formas, bet tomēr ir elementi no Q&A struktūras. Kamēr visi vadības elementi atrodas vienā formā, vadības panelī, bet datu ievadīšanas process ir būvēts pēc Q&A principa.
Tā, kā sistēma izpilda samēra maz funkciju bija lietderīgi visas funkcijas izdalīt priekšplānā, nepaslēpot tos kaut kur pop-up tipa izvēlnēs. Arī tabula ar formulām ir izvietota turklāt, lai varētu vieglāk un ātrāk izvēlēties vajadzīgo formulu. Tabulā ir visa nepieciešama informācija, ieskaitot formulas nosaukumu un mainīgo esamību.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация