Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:878265
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 13.07.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

8. nodaļas Cilvēka pamattiesības 94. pants.
Ikvienam ir tiesības uz brīvību un personas neaizskaramību. Nevienam nedrīkst atņemt vai ierobežot brīvību citādi kā tikai saskaņā ar likumu.
Manuprāt, mūsdienās ir ļoti aktuāls un nozīmīgs jautājums, kādas tad ir personas tiesības, brīvības un pienākumi, kuri šīm personām būtu jāpilda, bet diemžēl ne visi to ievēro un pilda. Jebkura tiesiskā regulējuma pamatā ir mērķis līdzsvarot kādas pretējas intereses. Līdz ar informācijas tehnoloģiju attīstību ir būtiski palielinājušās iespējas izmantot tiesības netraucēti saņemt un izplatīt informāciju un idejas. Taču jebkuras tiesības (brīvības) ir saistītas ar pienākumu tās izmantot, neaizskarot otras personas tiesības, kas bieži vien ir pretējas. “Tiesības ir visu to noteikumu kopums, kas viena cilvēka patvaļu saskaņo ar otra patvaļu uz vispārīgā brīvības likuma pamata.” Informācijas tehnoloģijas attīstība nemitīgi progresē, un informācijas izplatīšanas neierobežotās iespējas var novest pie personas privātās dzīves aizsardzības pārkāpumiem. Personas tiesības un privātums ir viena no pamattiesībām, kuras aizsardzībai civiltiesiskie līdzekļi nav pietiekami, tāpēc šādā situācijā valsts uzdevums ir nepieļaut pārkāpumus
Nozīmīgas man šķiet tiesības u dzīvību, brīvību un personas neaizskaramību, kā arī vēl daudzas citas tiesības.
Es uzskatu, ka katrai personai ir jāievēro savas tiesības un pienākumi attiecībā pret katru indivīdu un arī valsti. Ja tiesības tiktu ievērotas, tad ari netiktu piemērotas dažādas sankcijas attiecībā pret tiesību pārkāpējiem.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация