Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:697101
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 16.12.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

1.Cilvēktiesību (turpmāk CT) pirmsākumi un avoti
Senākie CT avoti satopami antīkā laikmetā piem Vēdas, Babilionijas Hamurapi kodekss, Bībele, Korāns. Piem “Vecā derībā” tiesības uz dzīvību – “Tev nebūs nokaut”. Pirmie demokrātisko ideju principi meklējami sengrieķu un romiešu darbos. Griķu filozofi izvirzīja ideju par visu cilvēku vienlīdzību, taču tikai brīvajiem cilvēkiem bija politiskās un pilsoniskās tiesības. 1215.g.Anglijas “Lielā brīvības Harta”- ierobežoja karaļa varu, bet bija attiecināta tikai uz aristokrātiem.
Konkrētāk cilvēktiesību pirmsākumi sākas ar jaunajiem laikiem 17. – 18.gs. Parādījās dabisko tiesību skola. Pirmās cilvēktiesības – (Dž.Loks) tiesības uz dzīvību, brīvību, īpašumu. Tomass Hobss un viņa darba “Leviatāns” – teorija tāda ka visi ir brīvi, vienlīdzīgi un tas balstās uz dabiskiem likumiem. 17.gs. “Angļu tiesību harta” – visas trīs pamattiesības un aizliegti nežēlīgi sodi, pārmērīgas soda naudas. 18.gs ASV neatkarības deklarācija (arī Loka trīs pamattiesības); 18.gs Francijā pirmā cilvēktiesību deklarācija; Konvencija par verdzības aizliegumu pieņemta pirms pirmā pasaules kara.

2.Nonīmīgākie dokumenti CT attīstībā.
Starptautiskie cilvēka pamattiesību standarti noteikti Vispārējā cilvēktiesību deklarācijā, ko ANO Ģenerālā asambleja pieņēma 10.12.1948. un kura atzīta par juridiski saistošu Latvijā ar 04.05.1990. deklarāciju, un Eiropas cilvēktiesību konvencijā, ko Eiropas padome pieņēma 04.12.1950. un Latvijā MK akceptēja 17.01.1995. Šie tiesību akti nosaka cilvēktiesību pamatus. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация