Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:906819
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 03.07.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2016–2020 гг.
Фрагмент работы

Pēc sešiem mēnešiem persona A saņēma policijas rakstveida lēmumu par atteikumu ierosināt kriminālprocesu. Lēmumā tika norādīti faktiskie lietas apstākļi, kā arī uzskaitītas piemērojamās tiesību normas. Plašāks pamatojums lēmumā netika ietverts. Tāpat lēmumā tika norādīts, ka tas ir „galīgs un nepārsūdzams”. Pēc šī lēmuma saņemšanas un iepazīšanās ar tā saturu A pasliktinājās veselības stāvoklis un tā tika nogādāta slimnīcā.
• vai šajā gadījumā Jūs konstatējat cilvēktiesību ierobežojumu? Pozitīvas atbildes gadījumā nosauciet, lūdzu, ierobežotas cilvēktiesības, ka arī izvērtējiet šī ierobežojuma pamatotību;
Atbilde: Jā, šajā gadījumā ir saskatāms cilvēktiesību ierobežojums, un konkrēti- likumā paredzēto tiesību aizliegums cietušajai personai pārsūdzēt pieņemto lēmumu, kuram nav likumiska pamata, proti, Kriminālprocesa likuma 373. panta piektā daļa paredz noziedzīgā nodarījuma rezultātā cietušajai personai, uzraugošajām iestādēm un bērnu tiesību aizsardzībai un nevalstiskai organizācijai tiesības lēmumu par atteikšanos uzsākt kriminālprocesu pārsūdzēt 10 dienu laikā pēc paziņojuma saņemšanas prokuroram, ja lēmumu pieņēmis izmeklētājs, vai amatā augstākam prokuroram, ja lēmumu pieņēmis prokurors.
• nosauciet, lūdzu, cilvēktiesību aizsardzības mehānismus šajā gadījumā.
Atbilde: Aizsardzības mehānisms: pieņemto policijas darbinieka lēmumu A var pārsūdzēt prokuroram, kuram sūdzība par atteikšanos uzsākt kriminālprocesu jāizskata 10 dienu laikā no sūdzības saņemšanas. Pēc tam, saskaņā ar Kriminālprocesa likuma 373. panta septīto daļu, prokurora lēmums, ar kuru noraidīta vai apmierināta sūdzība, nav pārsūdzams. Personai, kura iesniegusi sūdzību, nosūta informāciju par sūdzības izlemšanu.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −7,98 €
Комплект работ Nr. 1361516
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация