Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
7,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:199011
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 14.02.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

1.CP tiesību jēdziens, priekšm. sist. Cp tie.ir ties. normu kopums, kas rodas tiesai izskatot civillietas un izpildot tiesas nolēm. Likumā noteiktu civill. izspriešanas kārtību sauc par Civilprocesu. Civillieta.-viss procesuāl darbību kopums, kurš tiek veikts, lai atrisinātu kādu strīdu.Cp ties. pieskaitāmas pie publ.ties. nozares, jo tās realizē valsts instit. Tiesa ir obligāts šī procesa dalībn.,tā rīkojas LR vārdā. Tiesu var spriest tikai tiesa. CP galamērķis ir noskaidrot patiesību konkrētajā lietā.Ja tiesa izskata lietu pēc būtības, tad tā taisa spriedumu. Pārējos gad. tiesa pieņem lēmumu. Cp ties sist. veido 2 daļas- vispārīgā un sevišķā. Vispārīgā satur tās TN, kurām ir vispārīgs raksturs un kuras attiecas uz visu Cp. (piem.piekritība vai pakļaut.) Seviškā satur TN, kas regulē atsevišķus tiesvedības veidus-piem aizskartas ar lik.aizsargātās ties.(adopcijas, mantojuma, maksātnesp.utt.)

2.Cp ties. avoti.Ties. avoti ir visi norm.akti, kas satur TN.Pie ties.avotiem pieder arī valsts pamatlikums-Satversme. Tiesas izspriež civillietas pamatojoties uz Latv.likumiem, kā arī piemēro citus norm.aktus, ko izdevušas valsts vai pašv.iest. savas kompet. ietvaros.Tiesas piemēro arī starpt.ties.normas. Tiek pieļauta gan likuma, gan ties. analoģija. Analoģ. ir civilties. normas piemērošana,kas regulēta līdzīgās ties.attiec., bet ja tāda lik.nav-vadās pēc visp.principiem.Tiesām jāvadās pēc Lik.par tiesu varu, Cp lik.,Advokatūras lik.,Civillikuma, Komerclik., Darba lik., MK noteik. saistoši ir arī Augst.tiesas plēnuma izskaidroj. un lēm.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,70 €
Комплект работ Nr. 1184234
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация