Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:512992
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 26.04.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

3.Civilprocesa tiesibu avoti.Galvenais tiesību avots cp. Ir satversme 6.nod 82.86.p.Tiesu var spriest tikai tie orgāni un likuma noteiktajā kārtibā 1.Lik.par tiesu varu.92.15.12.nomainīja likumu par tiesu iekārtu. 2.Cp.likums 98.14.10.parakstīts 98.03.11.stājās spēkā 99.01.03.CP nomaina CP kodeksu. Nostiprināja cl izskatīšanas kārtību.CL sastāv no 6.daļām A. Vispārējie noteikumi.B.tiesvedības kārtību 1.instsances tiesā.C.Reglamentē tiesas spriedumu pārsūdzēšanas kārtību.D.Šķīrējtiesas.E.Tiesas sprieduma izpildes kārtību.F.Nobeiguma noteikumi.3.Citi lik.doš. akti.kas iespaido CP izskatīšanu tiesā``lik.par pagastiesām un bāreņtiesām``.Tieslietu Ministrijas instrukcija par tiesas sprieduma izpildīšanas kārtību.4.Starpvalstu normas piem.cilvēktiesību konvencijas. Var strīdēties par Augstākās Tiesas plēnuma lēmumiem,izskaidrojumiem kurus tiesa nevar ignorēt.

5.Civilprocesa organizatoriskie principi.Lietu var izskatīt tikai tiesa s.86.p. Tiesas tiek veidotas noteiktā speciālā kārtībā /lik.par tiesu varu./Tiesnešus ieceļ uz mūžu un ir neatkarīgs,tiesn.tiesības spriest tiesu ir būtiski svarīga tāpēc tā nostiprināta svarīgākajos aktos.Tiesu spriež koleģiāli vai vienpersoniski /cp.12. p.Pirmās inst. t. Cl izskata tiesnasis vienpersoniski. Apel.,un kasāc. inst. izskata koleģiāli./ Koleģiāli ar balsu vairākumu nav tiesības atturēties.Atklātuma pr./11.p./cl visās ties. izskata atklāti. Tiesas sēžu zālē neielaiž pers. kas jaun. par 15.g. ja tās nav lietas dalībnieki vai liecinieki. Pēc motivēta tiesa lēmuma var izskatīt slēgtā ties. s. lai neizpaustu lietas dalībnieku dzīves intīmos dzīves apstākļus kā arī lai aizsargātu valsts, adopc, dien, profesion,ražošan, komerc. Noslēpumus. Slēgtā t.s. piedalās lietas dalībnieki, ja nepieciešams tulki un eksperti, to izskata ievērojot visus tiesvedības noteikumus. Tiesas nolēmumu pasludina publiski, slēgtās t.s tiesas nolēmuma rezolutatīvo daļu. Adopcijas lietās var būt publiska ja tam piekrīt vecāki.Valodas pr. /13.p/ Tiesvedība notiek valsts valodā. Dok. svešv. Lietas dalīb. iesniedz, pievienojot noteiktajā kārtībā apliecinātu tulkojumu v. valodā. Tiesa var pieļaut atsev. proc. Darbības arī citā valodā, ja to lūdz kāds no lietas dalībniekiem un ja visi lietas dalībnieki tam piekrīt. Tiesa sēdes protokolās un tiesas nolēmumi rakstāmi v.val. Lietas dalībn. kuri nepārvalda tiesvedības val., izņemot jur.pers., tiesa nodrošina tiesības iepazīties ar lietas materiāliem un piedalīties procesuālajā darbībā, izmantojot tulka palīdzību. Svarīgi, jo tiesai ir jānodrošina, ka viss kas notiek tiesas sēdē procesa dalībniekiem tas ir saprotams.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,70 €
Комплект работ Nr. 1183972
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация