Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
14,20 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:634595
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 23.01.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

PIEDZIŅAS VĒRŠANA UZ KUSTAMO MANTU (CPL 71.nodaļa)
570.p. dota parādnieka kustamās mantas apķīlāšanas legālā definīcija Parādnieka kustamās mantas apķīlāšana izpaužas šīs mantas aprakstīšanā, apzīmogošanā (norādot, kas un kādā lietā mantu apķīlājis) un apsardzībā. Mantas apzīmogošanu var neveikt, ja tas var bojāt mantu vai būtiski ietekmēt tās vērtību. Kustamo lietu reģistros iekļautās mantas nav apzīmogojamas. Ministru kabinets nosaka apķīlāto kustamo lietu apzīmogošanas kārtību.
*apķīlātās mantas apzīmogošana ir obligāta izpildu darbība, kas seko parādnieka mantas aprakstīšanai. Apzīmogošana kalpo apķīlātās mantas nošķiršanai no neapķīlātās. Tā atvieglo apķīlātās mantas nodošanu glabāšanā, kā palīdz tiesu izpildītājam kontrolēt glabāšanas noteikumu ievērošanu. Apzīmogošanu izdara, piestiprinot lietai uzlīmi vai apķīlājuma zīmi (tām ir oficiāla dokumenta nozīme). Normatīvajos aktos noteikti gadījumi, kad, apķīlājot mantu, to var neapzīmogot, piem., var neapzīmogot kustamo lietu reģistros ierakstīto mantu.
Apķīlājamās mantas piederības noteikšana - pēc vispārēja noteikuma tiesu izpildītājs var apķīlāt mantu, kas pieder parādniekam kā atsevišķs īpašums vai pastāv domājamās daļas veidā kopīpašumā, vai arī atrodas mantas kopībā, kurā viņa daļa nav noteikta (570.p.). Pirms apķīlāt mantu, tiesu izpildītājam jāpārliecinās par tās piederību parādniekam pēc attiecīgiem dokumentiem. Taču attiecībā uz lielāko daļu kustamu lietu parasti nav dokumentu, kas apliecinātu to piederību. Tāpēc tiesu izpildītājam, apķīlājot mantu, atļauts vadīties no pieņēmuma, ka parādniekam pieder visa tā manta, kas atrodas viņa lietošanā esošajās dzīvojamās vai neapdzīvojamās telpās un glabātavās (588.p.). Parādnieka un citu personu iebildumus attiecībā uz mantas piederību tiesu izpildītājs fiksē mantas aprakstes aktā. Ja apķīlāta citām personām piederoša manta, viņas savas tiesības uz šo mantu var pierādīt 633.p. noteiktajā kārtībā.
Izņēmumi no kustamas mantas apķīlāšanas - tiesu izpildītājs kustamās lietas neapķīlā, ja:
1.varētu būt neiespējami tās pārdot
2.un sprieduma izpildes izdevumi varētu pārsniegt no pārdošanas iegūstamo naudas summu.
Likumā paredzēti arī citi gadījumi, piem., 572.p. nosaka, ka manta, uz kuru nevar vērst piedziņu, noteikta CPL 1.pielikumā (izņemot tādu parādu piedziņu, kas nodrošināta, ieķīlājot attiecīgās lietas – ja manta jau ir ieķīlāta, tad uz to var vērst piedziņu) – parādniekam visos gadījumos jānodrošina noteikts mantas daudzums, kas vajadzīgs viņa paša un ģimenes iztikai un profesionālajai darbībai, ar kuru tiek sagādāti iztikai nepieciešamie līdzekļi. 1.pielikumā dotais uzskaitījums ir pilnīgs – to nedrīkst ne sašaurināt, ne paplašināt.
Uz vienu un to pašu mantu nevar vērst piedziņu divreiz, tāpēc tiesu izpildītājs neapķīlā mantu, kas ieķīlāta citai personai.
Piedziņu pēc izpildu dokumentiem tiesu izpildītājs vispirms vērš uz juridiskās personas naudas līdzekļiem, kuri atrodas kredītiestādēs. Ja, vēršot piedziņu uz juridiskās personas naudas līdzekļiem kredītiestādēs, piedzinēja prasījums netiek apmierināts, piedziņu vērš uz juridiskās personas mantu (gan kustamu, gan nekustamu).

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,70 €
Комплект работ Nr. 1358719
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация