Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
14,20 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:848086
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 15.03.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Tiesību iekšējo struktūru raksturo tiesību institūti (tiesību normu grupa, kuru veido regulējamo un vienveidīgo sabiedrisko attiecību kopējo nozaru dažādība): valdījuma, īpašuma, mantojuma, dāvinājumu, piegādes, servitūtu, reālnastu u.c. institūti. Civiltiesības kā tiesību nozare ir tiesību normu un institūtu relatīvi nošķirta grupa, kurā tie apvienojušies, pateicoties to vienveidīgo sabiedrisko attiecību (mantiskās un ar tām saistītās nemantiskās) kopējām īpašībām, ko šie institūti atspoguļo un regulē.
Tiesību pamatklasifikācija balstās uz to iedalījumu privātās un publiskās tiesībās. Civiltiesības kopā ar darba, tirdzniecības, sociālām, starptautiskām tiesībām un citām ir privāttiesību galvenā sastāvdaļa.
Civiltiesiskās regulēšanas priekšmets, metode un funkcijas
LR Civillikums regulē mantiskās attiecības starp fiziskām un juridiskām personām (arī dažas nemantiskās attiecības), kuras šajās attiecībās piedalās kā neatkarīgi un patstāvīgi tiesību subjekti. Civiltiesiskās regulēšanas subjekts ir manta.
Mantiskās attiecības – ekonomiskās attiecības, kuras sastāv no mantas pārvaldes, lietošanas un disciplinēšanas. Liela nozīme tieši saistību tiesībām. Tās ir attiecības, kas veidojas ar mantas pāriešanu no vienas personas citai, sakarā ar darba izpildīšanu, maksājumiem u.c. varianti. Minētās attiecības rodas īstenojot īpašuma tiesības un ar tām ir saistītas, bet ir ārpus īpašuma attiecības. (Piemērs- lietu pirkšana, pārdošana, to maiņa). Mantisko attiecību pazīmes- prece, nauda. Civiltiesības regulē arī dažas nemantiskās attiecības.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −10,70 €
Комплект работ Nr. 1211950
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация