Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
Особые предложения 2 Открыть
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:180297
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 03.02.2022.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Kas ir garais Covid -19? **
Medicīnā jēdziens „garais Covid” tiek definēts, kad pacients izjūt saslimšanas simptomus ilgāk par 3 mēnešiem pēc inficēšanās. Visiem pacientiem nav vienādu simptomu – vienam tas ir elpas trūkums un ilgstošs klepus, citam tās ir muskuļu sāpes vai regulāras galvassāpes. Visbiežākie garā Covid simptomi ir hronisks nogurums, elpas trūkums, muskuļu un locītavu sāpes, kā arī muskuļu vājums, koncentrēšanās problēmas, ožas un garšas traucējumi, sirds ritma traucējumi, regulāras galvassāpes, dzirdes un redzes problēmas. Vienlaikus ar pastāvīgu diskomfortu un sāpēm, ko izjūt cilvēks, slimojot ar garo Covid-19, bieži vien pacients sāk izjust trauksmi, grūtības koncentrēties un reizēm arī depresiju. Ilgstoši izjūtot slimības simptomus, cilvēki nespēj atgūt savas dzīves kvalitāti un daļa pacientu nespēj atgriezties darba tirgū.
Ikvienam cilvēkam, kurš pēc Covid-19 pārslimošanas turpina izjust slimības simptomus, ir jāvēršas pie sava ģimenes ārsta, kurš nosūtīs pacientu pie fizikālās un rehabilitācijas medicīnas ārsta. Fizikālās un rehabilitācijas medicīnas ārsts novērtēs pacienta veselības stāvokli un nepieciešamības gadījumā nozīmēs kompleksas rehabilitācijas uzsākšanu. Rehabilitācijas pakalpojumu klāsts, kas ir pieejams, lai mazinātu garā Covid sindromus, ir ļoti plašs un katram pacientam tiek pielāgots viņa veselības stāvoklim un simptomiem.
Populārākās garā Covid-19 ārstēšanas metodes ir fizioterapija, ergoterapija, masāžas, logopēda konsultācijas, siltuma terapija, ultraskaņas un ultraīsviļņu terapija, magnētterapija u.c. metodes. Rehabilitācija pēc saslimšanas ar Covid-19 tiek apmaksāta no speciāli piešķirtiem valsts budžeta līdzekļiem, kas ļauj pacientiem šos pakalpojumus saņemt operatīvi, negaidot garās rindās. …

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация