Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:921711
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 05.05.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

1)Emocionālās inteliģences attīstība bērnībā. Emocionālās inteliģences attīstība sākas jau agrīnajā bērnībā, kad bērns ar motoriskās mimikrijas (154.lpp.) palīdzību atkārto pieaugušiem līdzi viņu emocijas, emociju saturu vēl neizprotot. Smadzenes attīstās prenetālajā periodā un vēl īpaši svarīgs posms ir pirmie dzīves mēneši (limbiskā sistēma, mandele) (327.lpp.) Motoriskā mimikrija no mazbērnu emociju repertuāra izzūd aptuveni pēc divarpus gadu vecuma sasniegšanas, kad bērni sāk aptvert, ka cilvēku sāpes ir atšķirīgas no viņu pašu sāpēm, un labāk ieprotas citu mierināšanā. Svarīgi, lai bērns justu, ka viņa emocijas tiek uztvertas ar empātiju un atzītas un ka viņš saņem uz tām atbildi – emocionālā pieskaņošanās, dod bērnam uzmundrinošo apziņu, ka viņš tiek saprasts. Domāju, ka emocionālās inteliģences attīstība var turpināties visu mūžu: no mazuļa vecuma (ģimene, kā galvenais attīstošais faktors), skolas vecumā ( pie ģimenes piebiedrosies skola un vienaudži) kā arī turpmākajos gados pašattīstības gaitā. Cik emocionāli inteliģents ir cilvēks, atkarīgs gan no vides, kurā viņš aug, attīstās un strādā, gan no viņa paša gribas un neatlaidības.
Emocionālās inteliģences attīstību traucošās būtiskākās audzināšanas kļūdas. Emocionālā nepieskaņošanās bērnam (158.lpp.), vardarbīgo audzināšanas paņēmienu pielietošana. Bērna emociju ignorēšana – izsauc bērna izvairīšanos no ignorējamām emocijām.
Tāpat ir minētie neveiksmīgie audzināšanas modeļi:
pilnīgā neievērība pret bērna jūtām,
pārāk liela iecietība,
nicinājuma un necieņas izrādīšana pret bērna jūtām. (280.lpp.)…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация