Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:651424
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.07.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

1. „ Elles” 1. dziedājuma saturs.
Dante pamostas tumsas tītā mežā, nevar pateikt kā tur nokļuvis, tikai to, ka maldījies un blakus izaudzis varens kalns. No rīta taisās kāpt kraujā, bet pretī parādās zvēri – pantera, lauva un vilcene. Tie neļauj uzkāpt kalna galā, tādēļ skrien atkal uz tumšo leju un ierauga seju , Vergilija seju. Lūdz tam, lai stāv klāt. Vergilijs atklāj, ka augstāka griba viņam vēlējusi Danti vadīt. „līdz izmisuma akai”, bet ja viņš vēlēsies doties tālāk par to, nāks cienīgāka dvēsele, jo Vergilijs pats nevar ieiet Dieva pilsētā(debesīs), jo dumpojies. Abi dodas ceļā.

1.1. „Bij mūža gaita tikai pusē spēta”-par pusmūžu Dante uzskata 35 gadu vecumu(darbā „Dzīres”), ko viņš sasniedza 1300.gadā.
1.2. „Mežā” nonāk, jo „taisnā taka bija pazaudēta”, tad maldās tumšā līdzenumā un priekšā redz baisu mežu, gravu. „Mežs” ir zemes dzīve, kas pilna grēcīgu maldu ( 3 zvēri).
1.3. 3 zvēri ir netiklības, kas dzen cilvēku postā:
• Pantera – saldkaisles, juteklības vai valsts simbols
• Lauva – lepnības vai tirānijas simbols
• Vilcene – alkatības vai pāvesta varas simbols
1.4 Vergilijs (70.-19.g.p.m.ē.)- romiešu dzejnieks, „Eneīdas” autors. Viduslaikos viņam bija leģendāra gudrā, brīnumdara un kristietības pareģotāja slava, un viņu ciena tādēļ, ka viņs it kā esot paredzējis Kristus atnākšanu(kristietis pirms Kristus). Vergilijs pavada Danti līdz Zemes paradīzei cauri Ellei un šķīstītavai. Vergilijs simbolizē prātu, kas vada cilvēkus pretī šīszemes laimei, zemes gudrību – filozofiju. Vergilijs pieder pie pirmo Romas Impērijas dzejnieku trijnieka, t.i., Horācijs, Vergilijs, Ovīdijs.

2. 2. dziedājuma saturs
Dante sēž viens vakarā. Atsaucas uz Vergilija „Enejas” varoņiem – Eneju, Anhīsu, Pāvilu. Sarunājas ar „cēlā vīra ēnu”. Baidās, ka tik viņam, tāpat kā Enejas varoņiem, netiek pārbaudīta ticība. Vergilijs vēsta, ka saticis Beatriči un tā sūtījusi viņu, jo Sv. Madonna (Lūcija) grib, lai sagatavo „drošu ostu”. Pēc sarunas Dante sāk kāpt pa taku, stāvu un mežonīgu.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация