Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:654133
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 08.05.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Tiesisko darījumu noslēgšana notariālajā formā likuma noteiktajos gadījumos paātrina darījuma piespiedu izpildi, jo saskaņā ar civilprocesuālajām normām tie ir pamats saistību bezstrīdus piespiedu izpildīšanai, ka arī atbrīvo no dažām formalitātēm, nostiprinot zemesgrāmatā tiesības uz nekustamajiem īpašumiem. Šīs likumā noteiktās priekšrocības ir viena no notariālo aktu kā publisku dokumentu izpausmēm.
No tiesisko darījumu noslēgšanas notariālā formā jānošķir tie gadījumi, kuros notārs apliecina darījuma dalībnieku parakstu īstumu uz darījuma akta. Parakstu apliecināšanas mērķis ir tikai pārbaudīt parakstītāja identitāti. Ja tiesiskajam darījumam ir nepieciešama notariāla forma, tad šā darījuma spēkā esamībai nepietiks ar parakstu īstuma notariālu apliecināšanu.
Likumā ir paredzēti daži gadījumi, kuros darījums ir jānoslēdz sevišķā formā, apliecinot to pie notāra, likumā pilnvarotam amatpersonām vai likumā pilnvarotās institūcijās, taču notariālā forma ir nevis darījumam noteiktā obligātā forma, bet gan tikai viens no iespējamajiem sevišķās formas veidiem.
Saskaņā ar Elektronisko dokumentu likuma 3. panta pirmā daļā, prasība pēc dokumenta rakstveida formas attiecībā uz elektronisko dokumentu ir izpildīta, ja elektroniskajam dokumentam ir elektroniskais paraksts un elektroniskais dokuments atbilst citām normatīvajos aktos noteiktajam prasībām. No likuma normas izriet, ka likuma prasībām atbilstoša elektroniskā forma ir pielīdzināma tiesisko darījumu rakstiskai formai. Svarīgs šajā kontekstā ir drošs elektroniskais paraksts, kas Latvija ieviests pamatojoties uz Elektronisko dokumentu likumu. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −10,98 €
Комплект работ Nr. 1332108
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация