Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:710561
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 17.02.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Biezpiena ražošanas tehnoloģiskā shēma    5
  B. daļa    13
  Statistika un analīze    13
  Procesu atpazīšana    14
  Optimizācija    15
  Imitāciju modelēšana    16
Фрагмент работы

B. daļa
Statistika un analīze

Galvenais statistikas un analīzes mērķis ir savākt un apkopot pēc iespējas vairāk datu un informācijas, lai būtu iespējas vēlāk nākotnē uzlabot darba efektivitāti un kvalitāti. Iegūtā informācija spētu raksturot iekārtu darbību ilgā laika posmā. Šajā posmā ir svarīgi apzināties problēmas, to cēloņus un rast iespējamo atrisinājumu, lai vēlāk līdzīgas problēmas būtu iespēja novērst ātrāk. Balstoties uz iepriekšējām problēmām un jau radušos pieredzi, stipri vieglāk būs novērst līdzīgas problēmas.
Vēl mēs cenšamies noskaidrot vājāko posmu mūsu ražošanas līnijā. Lai to noskaidrotu vājo vietu mēs varam izmantot speciālas imitācijas programmas. Ar programmas palīdzību tiek izveidots precīzs ražošanas modelis, ar kura palīdzību varēs imitēt līnijas darbību. Parimstam ievadot datus izstrādātajā ražošanas modelī. Tālāk, pēc veiktās imitācijas, soli pa solim mēs varēsim veikt secinājumus, kurš ražošanas posms līnijā, kavē visu procesu. Un beigās programma var piedāvāt optimālāko risinājumu. Mēs kaut ko līdzīgu veicām priekšmetā „Imitāciju modelēšanas pamati”, kur bija jāveic degvielas uzpildes stacijas optimizācija, lai tā pēc iespējas efektīvāk var strādāt.
Turpinot par informācijas un datu vākšanu mēs apskatīsim kādus variantus mēs varētu izmantot un kurš būtu efektīvāks. Viens no variantiem ir uzstādīt devējus, kas nolasītu datus no ražošanas iekārtām un glabātu tos vienā lielā datubāzē, lai vēlāk būtu iespēja analizēt savāktos datus. Darbiniekiem regulāri vajadzētu rakstīt atskaites par notikušajām kļūmēm ražošanas līnijā, tas palīdzētu turpmākajos labošanas darbos.
Ir vairāki plusi šai informācijas vākšana, tā varētu palīdzēt jaunajiem darbiniekiem labāk apgūt un veikt savu darbu. Ja rastos kāda kļūme, tad jaunais darbinieks jau būs vairāk sagatavots un zinās, ko darīt šādā situācijā. Tas noteikti uzlabos darba efektivitāti.
Tātad skaidri ir redzams, ka informācijas un datu vākšana uzlabos ražošanas līnijas darbu. Izmantojot imitācijas programmu mēs varētu konstatēt vājo punktu un ar programmas palīdzību rast iespējamo risinājumu situācijas uzlabošanā. Piemēram, paplašināt iekārtas, vai pat atvērt vēl vienu ražošanas līniju.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация